Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyriausybė nori skatinti užsieniečius pirkti prekes Lietuvoje

Siekiant paskatinti trečiųjų šalių keleivius įsigyti daugiau prekių Lietuvos prekybos įmonėse, nuo liepos siūloma mažinti bendrą minimalią prekių vertę, kuriai esant užsienio keleiviams būtų grąžinamas pridėtinės vertės mokestis (PVM).
Vilnius
Vilnius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vyriausybė trečiadienį posėdyje pritarė Finansų ministerijos pateiktoms įstatymo pataisoms.

Pasak ministerijos, nuo kito mėnesio asmenims, norintiems įsigyti prekių Lietuvoje, tačiau gyvenantiems ne Europos Sąjungos (ES) šalyse, minėta prekių vertė mažėtų nuo 55 iki 40 eurų, jei iš Lietuvos už ES ribų išvežamos prekės nėra pradėtos naudoti ar vartoti.

Taip pat projekte siūloma nuo 2022 metų sausio pradėti naudoti elektroninių duomenų tvarkymo sistemą ir PVM grąžinimo procedūras perkelti į elektroninę erdvę.

„Prekybininkai naujai sukurtoje sistemoje mokesčių administratoriams perduotų duomenis apie užsienio keleivio įsigyjamas prekes, o užsienio keleiviui, išvykstant iš ES teritorijos, elektroninėje sistemoje būtų pažymimas jo išvykimas ir įsigytų prekių išvežimas“, – teigia ministerija.

Jos teigimu, prekybininkai per šią sistemą gavę duomenis apie prekių išvežimą, patys arba naudodamiesi tarpininkų paslaugomis, grąžintų užsienio keleiviams jų sumokėtą PVM.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas