Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vyriausybė pataisė paramos verslui schemą: pinigai pasieks ir mažųjų bendrijų savininkus

Vyriausybė penktadienį ėmėsi kiek patikslinti pirmąjį paramos paketą, skirtą padėti įmonėms, nukentėjusioms nuo koronaviruso pandemijos. Ministrų kabinetas išsprendė dalies mažųjų bendrijų savininkų, kuriems buvo užkirstas kelias į subsidijas, problemą, taip pat išplėsti ratą įmonių, galinčių gauti 500 eurų subsidiją.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Siūlymą Vyriausybei teikusi ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sakė, kad sprendžia situaciją, kai mažosios bendrijos, kurių nariai moka mokesčius kaip fiziniai asmenys, negali gauti subsidijų.

Taip nutinka dėl to, kad pagal pirmąjį paramos verslui paketą pinigai yra skiriami tik pagal įmonių sumokamą Gyventojų pajamų mokestį.

„Darome pakeitimą, kad atitinkamai nuo sumokėto Gyventojų pajamų mokesčio būtų galima gauti subsidiją ir tokių mažųjų bendrijų nariams“, – nuotoliniame posėdyje sakė A.Armonaitė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Aušrinė Armonaitė

15min jau anksčiau aprašė problemą, kad dalis mažųjų bendrijų savininkų negalėjo pretenduoti į Ekonomikos ir inovacijų ministerijos inicijuotą paramą. Apie tai daugiau galite paskaityti čia.

Vyriausybė taip pat nusprendė, kad karantino laikotarpiu pajamų negavusios įmonės, kurios įsteigtos iki 2020 metų lapkričio pabaigos, galės gauti 500 eurų paramą.

Tai padidina įmonių, galinčių gauti tokią paramą, skaičių, nes anksčiau buvo numatyta, jog 500 eurų gali gauti tarp 2019 metų lapkričio pradžios ir 2020 metų lapkričio pabaigos įsteigtos įmonės.

Be to, Ministrų kabinetas nutarė 50 mln. eurų sumažinti pirmojo pagalbos verslui paketo kraitį iki 100 milijonų.

Taip nuspręsta, nes minėti 50 mln. eurų bus panaudoti didinant paramą įmonėms, kurios nuo pandemijos nukentėjo labiausiai. Apie tai galite paskaityti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas