Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 10 30 /13:59

Vyriausybės pasitarime – aštri I.Šimonytės ir A.Armonaitės žodžių dvikova: „Atsiprašau, premjere“

Vyriausybė pirmadienį pritarė su Europos Komisija (EK) praėjusią savaitę baigtam derinti atnaujintam ekonomikos gaivinimo planui „Naujos kartos Lietuva“, nepaisant su Briuseliu išsiskyrusių nuomonių dėl mokesčių reformos terminų atidėjimo. Tačiau tam aktyviai priešinosi Laisvės partijos ministrai, o premjerė Ingrida Šimonytė ir ekonomikos bei inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė įsivėlė į aštrų apsižodžiavimą.

Naujasis planas yra papildytas naujomis investicijomis, jį sudarys 2,3 mlrd. eurų europinių dotacijų bei 1,55 mlrd. eurų paskolų.

Vyriausybėje sprendimas priimtas prieš jį balsavus ekonomikos ir inovacijų ministrei, Laisvės partijos lyderei Aušrinei Armonaitei ir šios partijos deleguotam susisiekimo ministrui Mariui Skuodžiui. A.Armonaitė siūlė toliau derėtis su EK dėl su mokesčiais susijusių rodiklių peržiūros.

Su plane „Naujos kartos Lietuva“ įsipareigojimų vykdymu susijęs ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plano (RRF) lėšų gavimas.

„Klausimas yra uždarytas“

Europos Komisija praėjusią savaitę pranešė suderinusi su Lietuva atnaujintą „Naujos kartos Lietuva“ planą, tačiau neatsižvelgusi į Vyriausybės prašymą iki 2025 metų pradžios atidėti su mokesčiais susijusių tikslų įgyvendinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas