Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 28 /14:38

Vyriausybė siūlo kol kas nesvarstyti valstybinės pensijos daugiavaikiam tėvui

Vyriausybė siūlo Seimui kol kas nesvarstyti įstatymo pakeitimų, kuriais penkis ir daugiau vaikų išauginęs tėvas galėtų gauti antrojo laipsnio valstybinę pensiją, mirus motinai, gavusiai tokią pensiją.
Gyvenimas Vilniuje
Gyvenimas Vilniuje / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) pasiūlė Ministrų kabinetui pritarti įstatymo keitimo tikslui, tačiau nesvarstyti projekto, nes Vyriausybė ketina iki 2023 metų pavasario pateikti Seimui pasiūlymus dėl valstybinių ir kitų pensijų sistemos tobulinimo.

Peticijų komisija pernai rugsėjį nusprendė tenkinti vieno asmens siūlymą inicijuoti įstatymą, kad nebūtų skriaudžiami daugiavaikių šeimų tėvai, likę našliais, rašoma įstatymo pakeitimų aiškinamajame rašte.

„Komisija mano, kad yra neteisinga nemokėti antrojo laipsnio valstybinės pensijos daugiavaikiam našliui“, – teigiama dokumente.

Tačiau SADM teigimu, tam kasmet papildomai reikėtų apie 142 tūkst. eurų valstybės biudžeto lėšų, o šiemet jame lėšos nenumatytos, todėl prisiimti papildomų finansinių įsipareigojimų nėra galimybių.

Antrojo laipsnio valstybinę pensiją (dviejų valstybinių pensijų bazių dydžio – 117,4 eurų) gauna 8683 žmonės, iš jų 8580 daugiavaikių motinų ir 103 tėvai. Iš valstybės biudžeto tam kasmet skiriama apie 12 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas