Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Warrenas Buffettas pagaliau atskleidė, kas nutiks sukauptiems turtams po jo mirties

Vienas garsiausių pasaulio investuotojų, 93 metų Warrenas Baffettas, iki šiol einantis kompanijos „Berkshire Hathaway“ vadovo pareigas, leidiniui „Wall Street Journal“ atskleidė, kad dar kartą pakeitė savo testamentą ir po mirties nebeketina toliau aukoti Billo ir Melindos Gatesų fondui, rašo CNN. Milijardierius pareiškė, kad savo turtą atiduos į naują labdaros fondą, kurį prižiūrės trys jo vaikai.
Warrenas Buffettas
Warrenas Buffettas / Vida Press nuotr.

„Po mano mirties Gateso fondas negaus jokių pinigų“, – „Wall Street Journal“ sakė W.Baffettas.

Milijardierius atskleidė, kad kelis kartus keitė savo testamentą, o naujausią sudarė dėl to, kad pasitiki savo vaikų vertybėmis ir tuo, kaip jie paskirstys jo turtą. Visi W.Baffeto vaikai įkūrę savo filantropines organizacijas.

„Aš labai, labai gerai jaučiuosi dėl savo trijų vaikų vertybių ir 100 proc. pasitikiu tuo, kaip jie viską įgyvendins“, – žurnalui sakė W.Baffettas.

Anksčiau vienas turtingiausių pasaulio žmonių buvo sakęs, kad jo testamente nurodyta, jog daugiau kaip 99 proc. jo turto bus skiriama filantropinėms reikmėms Bilo ir Melindos Gatesų fondui ir keturioms su jo šeima susijusioms labdaros organizacijoms: Susanos Thompson Buffett fondui, Sherwoodo fondui, Howardo G. Buffetto fondui ir fondas „NoVo“ fondui.

Tačiau kol kas W.Baffettas, regis, planuoja ir toliau aukoti Gateso fondui, rašo CNN.

Penktadienį „Berkshire Hathaway“ pranešė, kad W.Baffettas maždaug 9000 A klasės akcijų konvertuoja į daugiau kaip 13 milijonų B klasės akcijų. Apie 9,3 mln. akcijų atiteks Bilo ir Melindos Gateso fondui, o likusios bus padalytos keturioms W.Baffettų šeimos labdaros organizacijoms.

„Warrenas Buffettas buvo nepaprastai dosnus Gateso fondui daugiau nei 18 metų teikdamas įnašus ir patarimus“, – CNN teigė fondo vykdomasis direktorius Markas Suzmanas.

Pasak jo, bendra W.Buffetto paaukota suma fondui siekia apie 43 mlrd. dolerių. Beje, gegužės mėnesį Melinda Gates paskelbė, kad paliks fondą birželio 7 dieną, tačiau fondas dar nepakeitė pavadinimo.

Praėjusiais metais W.Baffettas keturioms savo šeimos valdomoms labdaros organizacijoms paaukojo apie 870 mln. dolerių, o 2022 m. – apie 750 mln. dolerių.

W.Baffettui priklausančių „Berkshire Hathaway“ akcijų vertė siekia maždaug 128 mlrd. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas