Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

WSJ: naujų muitų įvedimas gali sutrikdyti prekybos derybas tarp Kinijos ir JAV

Derybos tarp JAV ir Kinijos dėl prekybos ginčų sprendimo gali ir neįvykti, jei Baltieji rūmai šios savaitės pradžioje paskelbs apie sprendimą įvesti muitus kiniškoms prekėms, kurių vertė per metus siekia 200 mlrd. JAV dolerių, praneša leidinys „Wall Street Journal“.
Donaldas Trumpas savo kabinete
Donaldas Trumpas savo kabinete / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas anksčiau prakalbo apie kinams išsiųstą pakvietimą į Vašingtoną, o Pekinas savaitgalį aptarė galimybę išsiųsti savo atstovus į Jungtines Valstijas, kur jų delegacijai vadovautų Kinijos vicepremjeras Liu He.

Tačiau Kinijos pareigūnai tvirtina, kad, jei JAV prezidentas Donaldas Trumpas įves naujus muitus, derybos gali būti atšauktos.

„Kinija nesiderės, jei jai bus grasinama“ – „Wall Street Journal“ teigė Kinijos atstovas.

Jei D.Trumpas įves muitus dar 200 mlrd. JAV dolerių vertės importui, tai reikš, kad JAV bus apmokestinusi jau apie pusę visų per metus importuojamų prekių iš Kinijos. Taip pat įmanoma, kad muito tarifas sieks 10 proc., o ne 25 proc., kaip anksčiau grasino D.Trumpas.

Šiemet Vašingtonas jau įvedė muitus kiniškoms prekėms, kurių vertė per metus sudaro 50 mlrd. JAV dolerių, o Pekinas atsakė pritaikydamas analogiškus muitus amerikietiškoms prekėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas