Pieno perdirbėjai jau derasi su prekybos tinklais dėl gaminių kainų kėlimo, kiaulių augintojai laukia mėsos kainų augimo, ir neaišku, kaip tai paveiks mėsos įmones, penktadienį rašo „Verslo žinios“.
Kiaušinių paklausa maža ir paukštynai dirba nuostolingai. Panaši ir mėsos rinkos padėtis, kompleksai balansuoja ties nuostolio riba, bet tikimasi, kad vasarą mėsa brangs, nes prasideda vadinamasis „šašlykų sezonas“. Paklausa auga, o paskui ją stiebiasi ir kaina.
„Kol kas mūsų maisto pramonės eksportas auga, tačiau brangstant žaliavoms galime prarasti užsakymus gaminti su privačia etikete. Čia derybos vyksta ir sutartys nepasirašomos nesutarus dėl pusės cento už kilogramą ar litrą“, – prognozuoja Lietuvos maisto eksportuotojų asociacijos direktorius Giedrius Bagušinskas.