Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žemės ūkio paskolų garantijų fondas šiemet suteikė 79 proc. daugiau garantijų

Žemės ūkio paskolų garantijų fondas pirmąjį šių metų pusmetį suteikė individualių garantijų už 35,8 mln. eurų – 79 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Be to, kompensuota 1,53 mln. eurų finansų įstaigoms sumokėtų palūkanų – 20 proc. daugiau. Taip pat kompensuota 0,83 mln. eurų už individualias garantijas mokamų įmokų – 51 proc. daugiau, ketvirtadienį pranešė fondas.

Garantijomis šiemet pasinaudoto 300 ūkio subjektų, kurių veikla susijusi su žemės, maisto, miškų ūkiu, kaimo plėtra ar žuvininkyste – 55 proc. daugiau negu pernai. Garantijos leido gauti paskolų ir lizingo paslaugų už daugiau kaip 56 mln. eurų – dukart daugiau nei prieš metus.

Daugiausiai su garantijomis skolintasi investicijoms – tai sudaro 42 proc. suteiktų garantijų sumos. Likusi suteiktų garantijų suma maždaug po penktadalį pasidalino tarp paskolų apyvartinėms lėšoms, lizingo finansavimo ir Covid-19 paskolų garantijų.

Kompensacijas už paskolas ir lizingo paslaugas sumokėtas palūkanas gavo daugiau kaip 1,6 tūkst. ūkio subjektų – 19 proc. daugiau negu pernai per tą patį laikotarpį.

Per visą veiklos laikotarpį fondas jau suteikė beveik 6,8 tūkst. individualių garantijų už daugiau kaip 1 mlrd. eurų. Tai leido ūkio subjektams suteikti paskolų ir lizingo paslaugų už beveik 1,4 mlrd. eurų. Nuo veiklos pradžios fondas beveik 3,8 tūkst. ūkio subjektų kompensavo 18,6 mln. eurų už finansų įstaigoms sumokėtas palūkanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas