Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinia iš Volstrito: Graikijos bankroto tikimybė siekia 75 proc.

Volstrito finansininkai spėja, kad tikimybė, jog nepakeldama skolų naštos Graikija paskelbs bankrotą, siekia apie 75 proc. Atėnams liko vos keletas dienų pasiekti susitarimui su kreditoriais dėl finansinės paramos, kuri padėtų išvengti išėjimo iš euro zonos rizikos, rašo naujienų svetainė cnn.com.
Graikiška euro moneta
Graikiška euro moneta / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas iš būdų įvertinti riziką, susijusią su Graikijos bankrotu ir išėjimu iš euro zonos, yra šalies vertybinių popierių draudimo kainos kitimo stebėjimas. Nuo 2015 m. pradžios metinio Graikijos vertybinių popierių draudimo nuo bankroto grėsmės kaina išaugo 456 proc.

Šiuo metu apdrausti 10 mln. vertės Graikijos vertybinių popierius metams kainuoja 3,6 mln. dolerių. Be to, dabar Graikijos vertybinius popierius apdrausti nuo šalies bankroto grėsmės kainuoja dešimt kartų brangiau negu rusiškuosius.

Be to, dabar Graikijos vertybinius popierius apdrausti nuo šalies bankroto grėsmės kainuoja dešimt kartų brangiau negu rusiškuosius.

To priežastys – sparčiai nebekrentanti naftos kaina ir ženklai, kad Rusijos ekonomika stabilizuojasi.

Banko „Barclays“ kreditų rinkos analitikas Jigaras Patelis sako, kad remiantis turima informacija apie Graikijos skolą, galima teigti, kad šalies bankroto tikimybė siekia nuo 75 iki 80 proc.

„Bankrotas atrodo vis labiau ir labiau tikėtinas“, – antrina ekonominio konsultavimo įmonės „The Lindsey Group“ specialistas Peteris Boockvaras.

Finansų rinkų apžvalgos bendrovės „IHS Global Insights“ atstovas Janas Randolphas tikino, kad daugumai graikų nepatiktų jų šalies išėjimas iš euro zonos, kadangi jis atneštų didžiulius finansinius nuostolius.

Akivaizdu, kad bendrosios Europos valiutos atsisakymo atveju, naujosios Graikijos valiutos vertė, lyginant su euru, būtų žemesnė.

Akivaizdu, kad bendrosios Europos valiutos atsisakymo atveju, naujosios Graikijos valiutos vertė, lyginant su euru, būtų žemesnė. Tai smarkiai sumažintų Graikijos gyventojų turimo turto vertę.

„Naujos valiutos įvedimas yra politinė savižudybė“, – įsitikinęs J.Randolphas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?