Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žlungant prekybai su Rusija, Vokietijos eksportas kovą sumažėjo

Po Kremliaus invazijos į Ukrainą smarkiai sutrikus prekybai su Rusija, Vokietijos eksportas kovą sumažėjo, trečiadienį pranešė oficialioji šalies statistikos tarnyba.
Vokietija
Vokietija / 123RF.com nuotr.

Vokietijos eksportas pirmąjį pavasario mėnesį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, smuko 3,3 proc. iki 120,6 mlrd. eurų, nurodė „Destatis“. Vasarį, patikslintais duomenimis, eksporto prieaugis siekė 6,2 procento.

Vakarų šalims, įskaitant Vokietiją, Rusijai paskelbus virtinę sankcijų, Vokietijos eksportas į šią šalį kovą, palyginti su vasariu, krito 62,3 proc. iki 0,9 mlrd. eurų.

Daugybė bendrovių nutraukė savo veiklą Rusijoje ir sustabdė savo eksportą į šią šalį, su kuria Vokietijos verslas tradiciškai palaikydavo stiprius verslo ryšius.

Po invazijos Rusija didžiausių Vokietijos eksporto partnerių sąraše nusirito į 26 vietą, nors dar mėnesiu anksčiau buvo 15-oje vietoje.

Tuo tarpu Vokietijos eksportas į Kiniją, kuri yra viena svarbiausių Vokietijos prekybos partnerių, sumažėjo 4,3 proc., nes ši Azijos šalis, vis neatsisakanti savo „nulinės COVID-19 tolerancijos“ politikos, buvo paskelbusi virtinę griežtų karantinų, siekdama suvaldyti infekcijos plitimą.

„Destatis“ paskelbti duomenys yra „pirmieji patvirtinti duomenys, parodantys karo Ukrainoje ekonominį poveikį“, pareiškė banko ING makroekonomikos skyriaus vadovas Carstenas Brzeski ir pridūrė, kad eksporto perspektyvos „neatrodo daug žadančios“.

Nauji karantinai Kinijoje ir tiekimo problemų paaštrėjimas dėl karo Ukrainoje „paliks reikšmingų pėdsakų Vokietijos pramonėje“, pareiškė C.Brzeski.

Bendras Vokietijos eksportas į ne Europos Sąjungos (ES) šalis smuko 5,1 proc., o eksportas į ES šalis sumenko 1,7 procento.

Tuo tarpu importas į Vokietiją per mėnesį padidėjo 3,4 proc. iki 117,4 mlrd. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas