Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centro duomenimis, tarp pieno ir jo produktų vasario 25-ąją, palyginti su pernai vasario 26-ąja, labiausiai atpigo kilogramas varškės – 15 proc., o daugiausiai pabrango indelis 30 proc. riebumo grietinės – 17,1 procento.
Kilogramas varškės sūrio kainavo 10–11 proc., indelis natūralaus jogurto – 9,1 proc. mažiau, o pakelis sviesto 12,5 proc. daugiau.
Centro duomenimis, prekybos centruose per metus gerokai atpigo mėsa. Kilogramo kiaulienos, jautienos kumpio, kiaulienos sprandinės, nugarinės kainos krito maždaug penktadaliu, vištienos krūtinėlės – 12,2 proc., kalakutienos krūtinėlės – 8,2 procento.
Žuvis, išskyrus europinę jūrų lydeką, taip pat atpigo. Labiausiai palyginamuoju laikotarpiu smuko jūros ešerio (14,9 proc.) bei karpio (13,6 proc.) kilogramo kainos.
Fasuotos lietuviškos bulvės per metus atpigo 53,4 proc., importuotos – 45,9 proc., lietuviškos morkos – 42–43 proc., importuoti ilgavaisiai agurkai – 29,5 proc., paprika – 15,4 proc., tuo tarpu tiek lietuviški, tiek ir importuoti svogūnai pabrango – atitinkamai 23,3 proc. bei 15,8 proc., lietuviški baltagūžiai kopūstai – 7,6 proc. Obuolių kilogramo kaina smuko 33–37 proc., bananų – ketvirtadaliu.
Už juodos duonos kilogramą šiemet reikėjo mokėti 5,8 proc., už kilogramą juodos druskos – 7,2 proc., kilogramą medaus – 12–30 proc. daugiau nei pernai, spagečiai atpigo 9,1 proc., aliejus – 14,5 proc., geriamas vanduo – 10,5 procento.
Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras skaičiuoja vidutinę svertinę maisto produktų mažmeninę kainą. Nustatant vidutines kainas, nenaudojamos trumpalaikių nuolaidų (akcijų) kainos.