Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvejai neranda partnerių Karklės prieplaukos statybai

Klaipėdos rajono taryba atsisakė būti partnere žvejams, ketinusiems už europinius pinigus statyti prieplauką Baltijos pakrantėje.
Žvejys
Žvejys / 123FR nuotr.
Temos: 1 Karklė

„Lietuvos žinios“ rašo, kad politikai nesutinka, jog pareiškėja taptų ir viena savivaldybė, nes tada jie prisiimtų atsakomybę už nežinomo dydžio netinkamų išlaidų finansavimą ir objekto eksploataciją. Jie nebenori naujų sunkumų, kai finansavimas mažas – Karklės projektas gautų iki 5 mln. litų.

Mero Vaclovo Dačkausko rašte Žemės ūkio ministerijai prašoma „problemą spręsti valstybės projektų planavimo būdu“. Esą visuomenėje jau suformuota nuomonė, kad pastačius Karklės prieplauką išsispręstų visos žvejų problemos, nors iš tikrųjų Karklėje žuvis iškrauna 3 žvejybos įmonės ir iš jų tik viena registruota Klaipėdos rajone.

Teigiama, kad prieplaukos labiau reikia Klaipėdos miestui negu rajonui, nes žvejų laivai, dabar švartuojami Danės upėje, trukdo pramoginei laivybai.

Lietuvos žuvininkystės produktų gamintojų asociacija (LŽPGA) taip pat nesirengia be rajono savivaldybės dalyvauti Karklės projekte, nors to siekė 4 metus. Ji viena gautų tik 80 proc. lėšų, o trūkstamo milijono žvejai neturi. Be to, nespėtų laiku sutvarkyti žemės reikalų.

Objekto statybų paraiška turi būti pateikta iki rugpjūčio 6 dienos. Neatsiradus projektų finansavimo poreikio iki šio termino pabaigos, galėtų būti surengtas papildomas šaukimas įvertinus tai, kad darbai spėtų prasidėti ne vėliau kaip iki 2013 metų vidurio. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento