Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 08 27

10 inovacijų, skirtų planetos išsaugojimui: šviečiantys dviračių takai ir valgomi įrankiai

Nors iš tolo mūsų planeta atrodo švari, iš tiesų mokslininkai yra sunerimę dėl oro, vandens ir aplinkos užterštumo. Aplinkosaugininkai visame pasaulyje ragina į kasdienybę įtraukti vis daugiau tvarių sprendimų, o verslams netrūksta idėjų, kaip ne tik išvalyti, bet ir nebeteršti Žemės. Štai 10 įdomiausių inovatyvių sprendimų, kurių tikslas – prisidėti prie planetos išsaugojimo.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

Vanduo ne buteliuose, o burbuluose

Vietoje plastikinių vandens buteliukų – kąsnio dydžio vandens burbulas.

Vanduo yra valgomojoje membranoje, kuri pagaminta iš dviejų beskonių ingredientų: natrio alginato (paprastai gaunamo iš jūros dumblių) ir kalcio chlorido. Abu jie jau naudojami maisto pramonėje ir yra visiškai saugūs.

Šiuo metu membrana veikia tik kelias dienas, kol suyra, tačiau kūrėjai kuria tvirtesnes, kurias būtų galima licencijuoti gėrimų bendrovėms.

Rašalas iš... oro

Oras, kuriuo kvėpuojame, nėra toks švarus kaip kadaise. Tačiau AIR-INK įkūrėjas Anirudhas Sharma tiki, kad šį pavojų galime paversti kažkuo naudingu. Jo „taršos pripildytas“ rašiklis oro taršą panaudoja kaip išteklį kurti rašalui.

Pirmiausia prie automobilių pritvirtinama kasetė, panaši į spausdintuvuose esančią kasetę, kuri surenka suodžius iš automobilių išmetamųjų dujų. Po to AIR-INK specialistai pašalina toksinus, pavyzdžiui, sunkiuosius metalus. Lieka neapdorota anglis, kuri vėliau perdirbama į aukštos kokybės juodą rašalą ir perduodama į rašiklį panašioje talpykloje.

Viename AIR-INK rašiklyje telpa 40–50 minučių automobilių taršos, rašo „Buzz Worthy“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi