Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

11-metis pradėjo 300 km žygį siekdamas atkreipti dėmesį į klimato kaitą

Viena opiausių paskutinio dešimtmečio temų – klimato kaita, ramybės neduoda kone kiekvienam mokslininkui. Gaila, tačiau maža dalis eilinių gyventojų atkreipia dėmesį į šią planetą vis labiau naikinančią, problemą. Siekdamas atkreipti visuomenės dėmesį, 11-metis berniukas pradėjo 321 km žygį iš savo namų Jorkšyre į Londoną.
300 km. pasiryžęs nueiti Judas tai ketina padaryti dėl klimato kaitos
300 km pasiryžęs nueiti Judas tai ketina padaryti dėl klimato kaitos / Asmeninio archyvo nuotr.

Idėją įkvėpė dėdė

Vasario mėn. kampanija „Zero Carbon Campaign“ paskelbė peticiją, kuria raginama parlamente surengti debatus dėl anglies dioksido mokesčio. Vyriausybė pareiškė, kad yra įsipareigojusi iki 2035 m. išmetamųjų teršalų kiekį sumažinti 78 proc.

11-metis berniukas vardu Judas teigė, kad jį įkvėpė perskaityta knyga „Baisios prognozės“, kurioje, pasak jo, siūlomi klimato kaitos sprendimai, įskaitant anglies dioksido mokestį. Sužinojęs apie peticiją, BBC portalui berniukas sakė, kad tikisi, jog šią peticiją pasirašys 100 000 žmonių.

„Ji priverstų įmones manyti, kad naudoti iškastinį kurą ir neatsinaujinančius variantus joms kainuos brangiau nei naudoti ekologiškas ar atsinaujinančias alternatyvas.“

Vyriausybė nagrinėja mokesčių ir aplinkosaugos santykį, įskaitant anglies dioksido mokestį. Tačiau po konsultacijų ji atmetė platesnio masto anglies dioksido mokestį, teikdama pirmenybę Jungtinės Karalystės apyvartinių taršos leidimų prekybos sistemai.

Idėją pėsčiomis nueiti iki Londono Judas sugalvojo įkvėptas dėdės draugo, kuris dviračiu apvažiavo visą pasaulį, kad padėtų didinti informuotumą.

CCRA/Prognozuojami temperatūros pokyčių scenarijai Jungtinėje Karalystėje
CCRA/Prognozuojami temperatūros pokyčių scenarijai Jungtinėje Karalystėje

„Taip pat skaičiau apie berniuką, kuris dviračiu važiavo iš Palermo Sicilijoje į Angliją, norėdamas padidinti informuotumą apie pabėgėlius“, – sakė jis.

Jis sakė, kad ketina kasdien (21 dieną) nueiti po 16 km ir tikisi, kad įkvėps kitus jaunuolius priimti tokius iššūkius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas