15min eksperimentas: skrandžio rūgšties iššūkis guminiam saldainiui

Šįkart mūsų eksperimente skrandžio rūgšties jėgą patyrė guminis saldainiukas, kurio pagrindą sudaro skonį suteikiančios medžiagos ir struktūrinis baltymas želatinas.
15min-eksperimentas-kas-lieka-is-guminuko-skrandzio-rugstyje
15min eksperimentas: kas lieka iš guminuko skrandžio rugštyje

Kaip žinia, skrandžio virškinamuosius gebėjimus sustiprinantis fermentas pepsinas, kurio buvo ir mūsų naudotoje rūgštyje, organizme užsiima būtent baltymų skaidymu.

Na, o eksperimento išvada paprasta: šiuos saldainius teoriškai galima ryti nekramčius – į žarnyną jie pateks visiškai ištirpinti. Žinoma, praktiškai to daryti nereikėtų – viena vertus, nepatirsite to malonumo, kurį burnoje esantiems skonio receptoriams suteikia saldumynai. Kita vertus, be saiko, nekramtyti, ryjami saldainiai organizme paliks pėdsaką augančio riebalinio sluoksnio pavidalu.

Beje, eksperimentas nėra idealus – galima būtų įtarti, kad per panašų laiką toks pats saldainis ištirptų ir paprastame kūno temperatūros vandenyje. Todėl kviečiame patikrinti savarankiškai – ar šiltas vanduo sugebės ištirpinti guminuką per dvi valandas?

VIDEO: 15min eksperimentas: kas lieka iš guminuko skrandžio rūgštyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis