Taip pat naudotos bakterijos „Аcetobacter xylinum“, kurios gana plačiai paplitusios gamtoje, tačiau žmonėms nekelia jokio pavojaus, o alų sugeba paversti tvirta medžiaga.
Gary Cassas ir Donna Franklin bendradarbiauti pradėjo dar 2012 m. Tuomet jie naudojo panašią technologiją, kad sukurtų gana ekstravagantišką suknelę iš vyno.
Tiesa, išsausėjusi ji prarasdavo elastingumą ir visuomet prilipdavo prie odos, be to, ji skleidė gana stiprų vyno aromatą.
Iš alaus padaryta suknelė nekvepia, o savo chemine sudėtimi labai primena medvilnę bei „elgiasi“ labai panašiai. Naują drabužį kūrėjai ketina pristatyti Milano parodoje „Expo Milano 2015“.
Kūrėjai mano, kad ateityje naujoji medžiaga gali tapti alternatyva medvilnei, kurios gavimo procesas siejamas su intensyvia žemdirbyste, dažnai numatančia neracionalų išteklių ir daugybės chemikalų naudojimą. Tuomet bus galima pasirinkti, vakarėliui apsirengti puošnią „Bombardier“, o galbūt kokteilinę „Budweiser“ suknelę…