Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 naudingos „Facebook“ galimybės, kuriomis tikriausiai nesinaudojate

Socialinis tinklas „Facebook“ apie jus žino labai daug. Bet už tai mainais taip pat siūlo nemažai – tik kad mes nelabai tais pasiūlymais sugebame pasinaudoti. O, pasirodo, plėsdami savo virtualią imperiją, „Facebook“ prikūrė nemažai iš tiesų gerų dalykų, rašo indy100.com. Peržvelkite kelias funkcijas, apie kurias žinoma tikrai ne kiekvienam.
„Facebook“
„Facebook“ / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Facebook

1. Vietos, kuriose buvote prisijungę

Jungimasis prie „Facebook“ iš svetimo kompiuterio – socialiai itin pavojinga praktika. Bereikia pamiršti paspausti vieną mygtuką, ir viskas – kitas žmogus gali turėti prieigą prie slapčiausių jūsų gyvenimo paslapčių, kurios per „Facebook“ prieinamos tik patiems artimiausiems draugams ar vien jums asmeniškai. Ir dar tas kitas žmogus galės kalbėtis su Jūsų draugais apsimesdamas jumis!

Todėl prisijungę prie savo socialinio tinklo paskyros galite „nutraukti veiklą“ (angl. end activity) iš visų nepažįstamų įrenginių ir vietų, iš kurių yra jungtasi prie paskyros.

„Facebook“ nuotr./Iš kur ir kokiu būdu jungėtės prie „Facebook“?
„Facebook“ nuotr./Iš kur ir kokiu būdu jungėtės prie „Facebook“?

Šią galimybę rasite eidami į „Settings“, tuomet „Security“ ir tada pasirinkdami „Where you're logged in“. Ekrane atsiras visų jūsų prisijungimų sąrašas. Jeigu matote tokių, kokių būti neturėtų – pažymėkite juos ir spauskite „End activity“.

2. 'Messenger.com'

„Facebook“ naudojate daugiausiai susirašinėjimui su draugais ir nesidomite nei kažkam kitam įdomiomis sporto ar verslo naujienomis, nei pageidaujate gauti kvietimų į kažkokius „Facebook“ žaidimėlius? Nereikalingų dalykų nematysite, jeigu jungsitės ne į Facebook.com, o į Messenger.com svetainę. Čia galėsite naudotis visomis „Messenger“ programėlės funkcijomis be galbūt įkyrių ir neįdomių pranešimų, išlendančių „Facebook“ sienoje.

„Facebook“ nuotr./„Messenger“ svetainė – tai ta pati „Messenger“ programėlė, tik didesniame ekrane
„Facebook“ nuotr./„Messenger“ svetainė – tai ta pati „Messenger“ programėlė, tik didesniame ekrane

3. „Facebook Us“

Ne, tai nėra „Facebook amerikiečiams“. Tai yra funkcija, parodanti, kaip socialiniame tinkle atrodo jūsų ir partnerio santykiai – visa bendra informacija atvaizduojama viename puslapyje. Šį puslapį pasieksite adresu facebook.com/us

4. „Matyk mažiau“

Virtualiame socialiniame gyvenime nėra nieko liūdnesnio ir nesmagesnio, nei pakeisti savo santykių būseną į „Vienišas/a“. Bet kad nejaustumėte didelės nuoskaudos ir širdgėlos, kai buvęs širdies draugas (ar draugė) į internetus kraus savo laimingas nuotraukas su nauja pora, „Facebook“ siūlo išeitį. Keičiant santykių būseną į „prastesnę“, socialinis tinklas pats pasiūlys riboti jūsų įrašų matomumą buvusiam partneriui ir partnerio įrašų matomumą jums.

5. Palikimas

Kita vertus, gal ir yra blogesnė būsena nei „vienišas“. Tai – „miręs“. Kai jūsų nebeliks, „Facebook“ paskyra savaime neišnyks, bet jeigu norite, kad jūsų virtualus pėdsakas neliūdintų giminių ir neklaidintų „draugų“, kurie net ir po mirties sveikins jus su gimtadieniu, pasinaudokite „Facebook“ funkcija „Palikimas“ („Legacy“).

Šią funkciją rasite vėl eidami į tą patį „Settings“ meniu, pasirinkdami „Security“ punktą ir atsivėrusiame ekrane pasirinkdami savo „Facebook“ draugą, kuris turės teisę prižiūrėti jūsų palikimą.

Šias teises įgijęs draugas neturės galimybės peržiūrėti jūsų asmeninį turinį ar žinutes. Bet jis galės atsakyti į naujus kvietimus draugauti, prie jūsų sienos prisegti įrašus (kaip, antai, „Jeigu kam dar nebuvo žinoma – aš miręs“) ir pakeisti paskyros nuotrauką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento