Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

5G ateina spręsti verslo klausimų ne tik į plyną lauką

Greitas internetas ir neriboti duomenys šiandien yra kritiškai svarbi kiekvieno verslo veiklos sąlyga. Tačiau ne visos įmonės turi galimybę prisijungti prie optinio ryšio – dėl nutolusių vietovių, verslo specifikos ar persikėlus į naujas patalpas. Bet Lietuvos įmonių plėtros tai nestabdo – naujoji 5G ryšio technologija jau padėjo išspręsti kelių šimtų bendrovių interneto klausimą. Amortizatorių diagnostikos ir modulinių pastatų nuomos įmonės yra dar du nauji sėkmės pavyzdžiai.
5G ateina spręsti verslo klausimų ne tik į plyną lauką
5G ateina spręsti verslo klausimų ne tik į plyną lauką / „Telia“ nuotr.

Telekomunikacijų bendrovės „Telia“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič sako, kad 5G vertę labiausiai jaučia tie, kurie internetu naudojasi labiau nutolusiose, kultūrinio paveldo, kur nėra optikos galimybių arba tankiai apgyvendintose vietovėse, kur vienu metu gali prisijungti daug vartotojų. Taip pat – pasienyje, kur kertasi valstybių naudojami dažniai ir dėl to buvo jaučiami ryšio trukdžiai.

„Telia“ nuotr./Telekomunikacijų bendrovės „Telia“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič
„Telia“ nuotr./Telekomunikacijų bendrovės „Telia“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič

„5G yra nepamainomas verslams, kai neužtenka nešiojamo interneto spartos. Be to svarbiu aspektu renkantis naujausios kartos internetą yra ir kuo mažesnis vėlinimas ar poreikis turėti interneto rezervą nutikus nenumatytai nelaimei, pvz. nutrūkus kabeliams“, – sako D.Karpovič.

Anot D.Karpovič, nuo tuomet, kai „Telia“ pirmoji Lietuvoje pasiūlė 5G mobiliojo interneto paslaugą, ją užsisakė jau keli šimtai klientų. Šioms įmonės 5G suteikia daugiau laisvės ir interneto greičio, kurio reikia operuojant vis didesniais duomenų kiekiais.

„Telia“ nuotr./5G stoties išpakavimas
„Telia“ nuotr./5G stoties išpakavimas

Daugiau greičio – daugiau galimybių

Būtent galimybė turėti itin greitą internetą be optinio kabelio linijos buvo viena iš priežasčių, kodėl 5G internetą pasirinko amortizatorių diagnostikos įrangą vystanti ir pardavinėjanti bendrovė „Laba7“. Jos vadovas Andrius Liškus sako, kad bendrovei persikėlus į naujas patalpas, į kurias nebuvo atvestas šviesolaidis, išeitimi tapo būtent 5G.

„Dirbame su klientais visame pasaulyje, atliekame daug vaizdo skambučių, tad patikimas, greitas ir stabilus interneto ryšys mums yra būtinas bendraujant ir vykdant pardavimus. Mūsų projektuotojų darbe taip pat reikalingas spartus internetas. Anksčiau mums užteko 4G mobiliojo interneto, tačiau išaugus darbuotojų skaičiui, jis tapo per lėtas ir nestabilus. Dėl to nusprendėme pereiti prie 5G ir iš karto pajutome skirtumą. Su tokiu internetu dirbti vienas malonumas“, – sako A.Liškus.

Verslininkas pažymi, kad bendrovei ne mažiau nei paties interneto kokybė yra svarbus geras aptarnavimas, o šiuo požiūriu, įmonės patirtis su „Telia“ yra geriausia. Dėl to jau daug metų – su trumpa pertrauka – naudojamasi ne tik interneto, bet ir kitomis didžiausios Lietuvoje komunikacijų bendrovės paslaugomis. „Laba7“ vadovo teigimu, įmonė planuoja tolimesnę plėtrą, todėl spartaus interneto, kurio pajėgumų užtektų visiems kolegoms, poreikis tik didės.

Leidžia dirbti efektyviau

„Telia“ 5G internetą neseniai pasirinko ir Skandinavijos įmonių grupės dalis, bendrovė „Adapteo“, užsiimanti pritaikomų modulinių pastatų nuoma. Jos vadovas Jurij Vasiljev teigia, kad į užmiestyje esantį bendrovės biurą atvesti šviesolaidinį internetą buvo nepraktiška, todėl nuspręsta pasinaudoti pasiūlymu išbandyti 5G.

„Internetą naudojame visiems kasdieniams verslo reikalams, tad tai yra viena svarbiausių paslaugų. „Telia“ pasiūlė patrauklų 5G sprendimą, kurį ir pasirinkome. Dabar džiaugiamės stabiliu ir greitu internetu, dėl kurio nekyla jokių rūpesčių“, – sako J.Vasiljev. Pasak įmonės vadovo, išbandyti paslaugą taip pat paskatino galimybė sprendimą pritaikyti savo klientams, kurie taip pat dažnai neturi prieigos prie šviesolaidinio interneto.

Savo ruožtu D.Karpovič pažymi, kad daugelio įmonių veikloje daugėja duomenų, kurių perdavimui, apdorojimui ir analizei reikia spartaus interneto. Be to, vis daugiau procesų ir programų persikelia į debesų kompiuterijos sistemas, o tai taip pat lemia greito ir patikimo interneto poreikį. Dėl to „Telia“ atstovas prognozuoja, kad 5G mobilusis internetas taps vis paklausesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas