Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Anglija ketina uždrausti vienkartinius plastikinius daiktus, tarp jų – ir vienkartiniai indai

Po konsultacijų Jungtinės Karalystės vyriausybė Anglijoje ketina uždrausti vienkartinius plastikinius gaminius, įskaitant stalo įrankius, lėkštes ir polistireninius puodelius, praneša "The Guarsian".
Vienkartiniai indai prekybos centre
Vienkartiniai indai prekybos centre / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Aplinkos ministrė Thérèse Coffey ketina artimiausiomis savaitėmis pristatyti planus, kaip palaipsniui atsisakyti šių daiktų ir pakeisti juos biologiškai skaidžiomis alternatyvomis, pranešė „Financial Times“.

Ji pažymėjo, kad panašių veiksmų jau ėmėsi Škotijos ir Velso vyriausybės.

Sprendimas priimtas po to, kai Aplinkos, maisto ir kaimo reikalų departamentas (Defra) surengė viešas konsultacijas dėl plano uždrausti tiekti vienkartinius plastikinius daiktus ir polistireninę maisto ir gėrimų tarą. Konsultacijos vyko nuo 2021 m. lapkričio mėn. iki šių metų vasario mėn.

Siekiant mažinti plastiko taršą, dabar gali būti atsisakyta vienkartinių plastikinių lėkščių, stalo įrankių, balionų lazdelių ir kitų vienkartinių plastikinių daiktų.

„Financial Times“ citavo vyriausybės informatorius, kurie esą tvirtina, kad T.Coffey ruošiasi pritarti draudimui.

Jungtinės Karalystės vyriausybė 2020 m. Anglijoje uždraudė vienkartinius plastikinius šiaudelius, maišykles ir vatos lazdeles.

Defra atstovas spaudai sakė: „Esame pasiryžę žengti toliau ir greičiau, kad sumažintume, pakartotinai panaudotume ir perdirbtume daugiau savo išteklių, siekdami pertvarkyti atliekų pramonę ir įgyvendinti savo įsipareigojimus, numatytus ambicingame 25 metų aplinkosaugos plane. Labai svarbu mažinti mūsų priklausomybę nuo vienkartinių plastikų.

Uždraudę vienkartinius šiaudelius, vatos lazdeles ir nutraukę milijardų vienkartinių maišelių pardavimą, įvedę plastikinių maišelių mokestį, netrukus atsakysime į konsultacijas dėl tolesnių draudimų“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius