Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Apple“ prabilo apie naujoves: startuoja „macOS Sierra“ kompiuterinė platforma

Korporacija „Apple“ keičia savo kompiuterių operacinės sistemos prekinį ženklą. OS X nuo šiol pakeis macOS. Apie tai konferencijoje WWDC, skirtoje „Apple“ programinės įrangos plėtotojams, paskelbė kompanijos viceprezidentas Craigas Federighis.
„Apple“ WWDC konferencija San Fransiske, Timas Cookas
„Apple“ WWDC konferencija San Fransiske / „Scanpix“ nuotr.

C.Federighi teigimu, OS X kai kuriomis funkcijomis skyrėsi nuo kitų korporacijos programinių platformų (iOS, watchOS, tvOS). O naujoji programinė platforma macOS Sierra bus su jomis geriau suderinama, todėl kitais „Apple“ įrenginiais bus naudotis patogiau. Programinės įrangos vystytojai naujieną išbandys jau dabar, o beta-versija vartotojus pasieks liepos mėnesį.

Kaip vieną iš naujosios macOS platformos privalumų C.Federighis įvardijo jos suderinimą su balso komandų programa Siri. Ši programa kompiuteryje nuo šiol leis atlikti lygiai tas pačias funkcijas, kuriomis Siri padėdavo naudotis išmaniajame telefone „iPhone“ – ieškoti dokumentų, įjungti programėles ir t.t.

Kompiuterinė versija taip pat palaikys „Apple Pay“ (iki šiol mokėjimus buvo galima patvirtinti „iPhone“), bus galima kompiuterį sieti ir su „Apple Watch“,. Kitaip tariant, „Apple“ kompiuteriai nuo šiol bus greitai ir patogiai sinchronizuojami su kitais kompanijos įrenginiais.

„Apple“ pristatė ir naują išmaniųjų laikrodžių platformą watchOS 3. Nuo šiol per laikrodį bus galima pasiekti valdymo centrą (analogiškai, kaip „iPhone“), jis turės pavojaus mygtuką SOS, o sporto programėlės dirbs ir garsiniu režimu. Kompanijos atstovų teigimu, pastebimai pagreitės visų kompiuterio programėlių darbas.

Platforma watchOS taip pat sulaukė atnaujinimų. Tai – vienas bendras prisijungimo vardas įvairiose vaizdo programėlėse, tamsos režimas, „YouTube“ paieška, padedant Siri ir t.t..

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas