Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 09 07 /22:14

„Apple“ pristatė naujausius produktus: tarp jų – „iPhone 14“, „AirPods Pro 2“ ir išmanieji laikrodžiai

Rudenį sunoksta ne tik obuoliai, bet ir kasmet vykstantis didysis „Apple“ renginys, kurio metu pristatomi naujausi kompanijos produktai ir inovacijos. Trečiadienio vakarą kompanija gyvos transliacijos metu pristatys naujausio modelio „iPhone“ išmaniuosius telefonus, patobulintas belaides „AirPods“ ausines ir naujausios serijos „Apple Watch“ išmaniuosius laikrodžius.
„Apple“
„Apple“ / 123RF.com nuotr.

Šių metų naujausias „iPhone 14“ modelis pažymi simbolinę 15 metų sukaktį nuo pirmojo „iPhone“ debiuto 2007 m. birželį. Tuomet šis telefonas nebuvo toks populiarus, koks yra šiandien. Daugelis technologijų pramonės stebėtojų entuziastingai vertino „Apple“ perspektyvas, tačiau kompanija dar nebuvo įrodžiusi, kad gali sukurti patikimą telefonų technologiją.

Be to, „Apple“ varžėsi su didžiuliais konkurentais, tokiais kaip „Microsoft“, „Palm“ ir „Research in Motion“, kurių įrenginiai „BlackBerry“ tuo metu dominavo verslo pasaulyje.

Tiesioginė renginio transliacija kaip ir kasmet vyko iš Kalifornijoje pagrindinėje „Apple“ būstinėje esančios Steve'o Jobso garbei pavadintos auditorijos.

Ovuliacijos sekimas ir avarijos aptikimo funkcija išmaniuosiuose laikrodžiuose

Nors „iPhone“ yra didžiausias „Apple“ pelnas, tokie produktai kaip „Apple Watch“ yra svarbi bendrovės verslo dalis.

Šiais metais „Apple Watch Series 8“ išmaniuosiuose laikrodžiuose kompanija pristato naujas ciklo stebėjimo funkcijas, įskaitant informaciją apie ovuliaciją.

Taip pat skelbiama, kad laikrodžiai turės naują temperatūros jutiklį, kuris gali „retrospektyviai įvertinti“, kada įvyko ovuliacija. Įmonė teigia, kad jis gali stebėti vos 0,1 laipsnio Celsijaus temperatūros pokyčius ir temperatūrą tikrinti kas 5 sekundes.

„Apple“/Ekrano nuotr./„Apple Watch Series 8“
„Apple“/Ekrano nuotr./„Apple Watch Series 8“

Į „Apple Series 8“ taip pat įtraukiamas automobilio avarijos aptikimas, kad įvykus avarijai būtų galima pranešti pagalbos tarnyboms ir kontaktiniams asmenims. „Series 8“ turi du naujus judesio jutiklius, kurie leis nustatyti tikslų smūgio momentą.

Kompanijos teigimu, taip pat atsiras naujas mažo energijos suvartojimo režimas, kuris baterijos veikimą prailgins iki 36 valandų. Jis laikinai išjungs tokias funkcijas kaip nuolat įjungtas ekranas ir automatinis treniruočių aptikimas, kad būtų išsaugotas akumuliatoriaus veikimo laikas.

Galima rinktis aliumininį išmaniojo laikrodžio variantą (4 skirtingos spalvos) arba nerūdijančio plieno (3 skirtingos spalvos).

„Apple“ taip pat paskelbė apie „Apple Watch Ultra“ – tvirtesnį laikrodį, skirtą sportininkams, ir „SE“ seriją – atnaujintą pigesnio „Apple“ išmaniojo laikrodžio variantą.

Atnaujintos belaidės ausinės

Ilgai lauktas „Apple“ ausinių „AirPods Pro“ atnaujinimas jau čia. Bendrovė paskelbė apie antros kartos populiarių triukšmą slopinančių ausinių porą su nauju H2 lustu, kuris, kaip žada bendrovė, užtikrins geresnę garso kokybę.

Apple/Ekrano nuotr./„AirPods Pro2“
Apple/Ekrano nuotr./„AirPods Pro2“

Naujosios „AirPods Pro2“ taip pat turi naują įkrovimo įtaisą, kuris palaiko funkciją „Find My“, ir įmontuotą garsiakalbį, kad galėtumėte lengviau jas sekti. Be to, ausines bus galima pakrauti naudojant „Apple Watch“ laikrodžio įkroviklį.

Atnaujintos ausinės turės keturių skirtingų dydžių antgalius, iki 6 valandų trukmės bateriją ištisai klausantis muzikos, jau pažįstamą lietimo funkciją, patobulintą garsą bei dvigubai geresnę triukšmo slopinimo sistemą.

Naujausi „iPhone“

„Apple“ paskelbė apie „iPhone 14“, „iPhone 14 Pro“, „iPhone 14 Max“ ir „iPhone 14 Plus“, kuriuose išsaugota didžioji dalis „iPhone 13“ dizaino.

„iPhone 14“ ir „iPhone 14 Pro“ lieka su 6,1 colio (15,5 cm) ekranu, o „14 Plus“ ir „iPhone 14 Max“ siūlo didelį 6,7 colio (17 cm) ekraną. Pirmasis pastebimas „Pro“ modelių dizaino pokytis yra ekranas – „Face ID“ ir priekinę kamerą dengianti vieta sumažėja.

„Apple“ šią į pailgą piliulę panašią salelę vadina „dinamine sala“, nes joje gali būti rodomi įvairūs pranešimai arba kita sistemos informacija.

Apple/Ekrano nuotr./iPhone 14
Apple/Ekrano nuotr./iPhone 14

Teigiama, kad „14 Plus“ modelis pasižymi geriausiu baterijos veikimo laiku iš visų „iPhone“. Abiejuose modeliuose ir toliau siūlomas praėjusių metų „A15 Bionic“ mikroschemų rinkinys. „Apple“ teigia, kad jis yra 40 proc. spartesnis ir sunaudoja trečdaliu mažiau energijos, palyginti su konkurentais.

Yra ir nauja 12 megapikselių pagrindinė kamera su f/1,5 diafragma ir jutikliu, paremtu stabilizavimu. „Apple“ teigia, kad 49 proc. pagerėjo vaizdo kokybė esant prastam apšvietimui, o naktinis režimas dabar veikia dvigubai greičiau. Priekyje taip pat yra nauja 12 megapikselių „TrueDepth“ kamera su automatiniu fokusavimu.

Be to, „iPhone 14“ palaikys skubios pagalbos pranešimų siuntimo per ryšio palydovus, kai esate už mobiliojo ryšio signalo veikimo zonos ribų, funkciją, vadinamą „Emergency SOS“. Palydovinio ryšio funkcija bus pradėta naudoti lapkričio mėn. ir dvejus metus bus nemokama perkant „iPhone 14“.

„Apple“ teigia, kad žinutės išsiuntimas gali užtrukti mažiau nei 15 sekundžių, kai dangus matomas gerai. Taip yra dėl to, kad telefono antenos gali prisijungti prie palydovų dažnių.

Apple/Ekrano nuotr./iPhone 14 Pro
Apple/Ekrano nuotr./iPhone 14 Pro

Tiek „iPhone 14 Pro“, tiek „14 Max“ turės visada įjungtą ekraną, kuris veiks su nauja „iOS 16“ užrakinto ekrano valdiklio funkcija. Jis palaikys tokią informaciją kaip priminimai, kalendoriaus įvykiai ir orai.

Skelbiama, kad „iPhone 14 Pro“ turės 48 megapikselių kamerą, o „Apple“ leis fotografuoti „Pro Raw“ režimu, leidžiančiu daryti nuotraukas 48 megapikselių raiška. Telefone taip pat turėtų būti „Pro Video“ ir „Cinematic“ režimai, kurie leis įrašinėti 4K raiška.

Visi „iPhone 14“ serijos telefonai turės visą dieną veikiančią bateriją. „Pro“ modeliai taip pat turės tas pačias funkcijas, kurios yra baziniame „iPhone 14“, pavyzdžiui, skubios pagalbos pranešimų siuntimą per ryšio palydovus.

Kaip ir buvo kalbama, „Apple“ naujajame „iPhone 14“ pašalino fizinį SIM kortelės lizdą – nuo šiol bus kliaunamasi eSIM technologija.

„iPhone 14“ ir „iPhone 14 Plus“ bus galima rinktis iš 128GB, 256GB, 512GB talpos modelių, o „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Max“ – 128GB, 256GB, 512GB ir 1TB.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas