Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ žemėlapiai iš „Google Maps“ atima vis daugiau vartotojų

Kai „Apple“ žemėlapiai debiutavo rinkoje, kilo gana nemažas skandalas. Jie buvo labai netikslūs, juose buvo mažai informacijos, nebuvo navigacijos, skirtos naudojimui su viešuoju transportu.
„Apple Maps“ žemėlapiai
„Apple Maps“ žemėlapiai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas turėjo viešai atsiprašyti vartotojų, tuo tarpu el. parduotuvėje „App Store“ atsirado skyrius, kuriame buvo siūlomi bendrovės pasiūlyti žemėlapių konkurentai. Ar tai reiškia, kad dabar visi naudojasi „Google Maps“?

Pasirodo, nebūtinai. Per paskutinius pusantrų metų „Apple Maps“ smarkiai patobulėjo. Taip pat smarkiai, kad „Google“ žemėlapių vartotojų bazė ėmė sparčiai mažėti.

„ComScore“ analitikų atlikti tyrimai rodo, jog dauguma „iPhone“ savininkų ir toliau naudoja į išmanųjį telefoną integruotą aplikaciją „Apple Maps“. Savo ruožtu, „Google“ žemėlapiai vien tik Jungtinėse Amerikos Valstijose per praėjusius metus neteko apie 23 mln. vartotojų.

Šių metų rugsėjo mėnesį apie 35 mln. „iPhone“ savininkų naudojosi „Apple Maps“, ir tik 6 mln. – „Google Maps“. Paskutinis skaičius apima 2 mln. mobilių įrenginių, kurie negali būti atnaujinti iki iOS 6 arba iOS 7 versijos, kuriose jau yra „Apple“ žemėlapiai.

Analitikų teigimu, tai dar kartą patvirtina, jog besidomintys vartotojai atsisiunčia geriausią toje srityje aplikaciją ir stengiasi naudotis geriausiomis tarnybomis. Savo ruožtu, paprasti vartotojai, kurie mažai kuo domisi, naudojasi tuo, ką gauna kartu su mobiliu įrenginiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas