Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Astronautas užfiksavo spindintį Rusijos kosminės stoties modulio kritimą į Žemę

Prancūzų astronautas iš savo vietos Tarptautinėje kosminėje stotyje stebėjo, kaip ilgai veikęs Rusijos kosminis modulis subyrėjo į gabalus ir pasipylė fejerverkų lietus. Be to, jis šį įvykį užfiksavo vaizdo įraše. Modulis sėkmingai ir saugiai nusileido į Žemę.
Žemėn krintantis Rusijos Pirs modulis
Žemėn krintantis Rusijos Pirs modulis / NASA

„Krintanti žvaigždė“

Europos kosmoso agentūros „Facebook“ puslapyje rodomas pagreitintas laiko intervalas, kuriame matyti, kaip pirmadienį (liepos 26 d.), stebint Thomasui Pesquet, modulis, pavadintas „Pirs“, pasitinka savo ugninę mirtį.

„Grįžimas į atmosferą be šilumos skydo sukelia gražų ugnies kamuolo vaizdą“, – rašė T.Pesquet įraše. Astronautai juokavo, kad reginys primena krintančią žvaigždę.

Ilgai veikęs jungiamasis modulis pasitiko savo mirtį, kad užleistų vietą naujam rusų moksliniam moduliui „Nauka“. Vėluojantis modulis – dėl įvairių techninių ir biudžeto problemų buvo atidėtas 13 metų. Penktadienį prisijungimo metu modulis (liepos 30 d.) laikinai sukėlė sumaištį, kai dėl netinkamo prisijungimo kampo smarkiai pakreipė Tarptautinę kosminę stotį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas