Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atrasti tariami ateivių palaikai demonstruojami Meksikos Kongrese: sureagavo NASA

Meksikos įstatymų leidėjams surengtas informacinis posėdis, kuriame buvo išklausyti pranešimai apie neatpažintus anomalius reiškinius ir parodyti du tariami nežemiškų būtybių kūnai, sukėlė daugybę kalbų socialiniuose tinkluose. Tačiau ar tai reiškia, kad ateivių ir NSO egzistavimas jau patvirtintas?
Meksikos Kongrese parodyti neva ateivių palaikai
Meksikos Kongrese parodyti neva ateivių palaikai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Meksikos Kongrese rugsėjo 12 dieną demonstruoti tariami ateivių kūnai turi pailgas galvas, o ant plaštakų – tik po tris pirštus.

Mumijas, kurios buvo pilkšvos spalvos ir panašių į žmonių veido bruožų, atgabeno prieštaringai vertinamas meksikiečių žurnalistas ir tyrėjas Jaime Maussanas. Jis teigia juos 2017 metais aptikęs Peru.

Jis pareiškė, jog šios mumijos yra akivaizdus nežemiškos gyvybės įrodymas.

Tą sakydamas J.Maussanas neva rėmėsi Meksikos nacionalinio autonominio universiteto atlikta analize, kuri, pasak jo, parodė, kad šios būtybės yra 700 ir 1 800 metų amžiaus.

Universiteto fizikos institutas pareiškime patvirtino, kad atliko bandymus, tačiau tik tam, kad nustatytų egzemplioriaus amžių, o ne kilmę. Laboratorija pareiškime teigė atsiribojanti nuo bet kokio tolesnio jos gautų rezultatų naudojimo, interpretavimo ar iškraipymo.

Gandų banga

Nors prieš viešą posėdį prezidento Andreso Manuelio Lopezo Obradoro valdančiosios partijos kongresmenas Sergio Gutierrezas sakė, kad posėdis bus surengtas „siekiant išgirsti skirtingus požiūrius“ iš JAV ir kitų šalių mokslininkų į NSO, socialiniuose tinkluose pasirodė žinučių, kuriose tvirtinama, kad Meksikos vyriausybė pripažino ateivių egzistavimą.

Per posėdį S.Gutierrezas paprašė kalbėtojų prisiekti sakyti tiesą.

Kongreso posėdis buvo tiesiogiai transliuojamas Meksikos Kongreso „YouTube“ kanalu. Jo metu susirinkusiems buvo parodytos dvi nedidelio ūgio mumijos, turinčios tik tris pirštus ir pailgas galvas – ganėtinai panašios į tai, kaip fantastiniuose filmuose vaizduojami ateiviai.

Pristatė kaip ateivių kūnus

NSO tyrinėtoju prisistatantis J.Maussanas per posėdį pasakojo, kad šie palaikai 2017 m. buvo rasti Peru netoli senovinių Naskos linijų topografinių darinių ir kad tariamus kūnus ištyrė Meksikos nacionalinis autonominis universitetas (UNAM).

Tačiau universiteto atstovai po posėdžio į tai atsakė pakartodami ankstesnį pareiškimą, kad 2017 metais Nacionalinėje greitintuvo masių spektrometrijos laboratorijoje atlikta datavimo radioanglies metodu analizė tik nustatė mėginių amžių, „ir jokiu būdu nepateikė išvadų apie minėtų mėginių kilmę“.

Pasak „Live Science“ ir „San Diego Tribune“ publikacijų, mokslininkai suabejojo J.Maussano teiginiais apie pavyzdžius, kurie, jo teigimu, buvo rasti netoli Naskos esančioje kapavietėje.

Tyrėjų teigimu, šie eksponatai, tikėtina, galėtų būti pagaminti iš žmonių mumijų dalių, nes kai kurie DNR tyrimai parodė, kad juose yra žmogaus genetinės medžiagos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nežinomo vyro E mumija
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nežinomo vyro E mumija

Susiejo su paslaptingais piešiniais

Ufologu save vadinantis J.Maussanas neatsitiktinai pasirinko tariamų ateivių atradimo vietą.

Peru plytinčiame Naskos slėnyje atrastos Naskos linijos, dar kitaip vadinamos Naskos piešiniais, jau ilgą laiką žmonijai kelia daugybę klausimų.

Milžiniški žemės piešiniai gali priminti žmones, gyvūnus ir įvairius objektus. Kai kuriais atvejais jų amžius datuojamas 2500 metų iki mūsų.

Daugelis šių piešinių yra tokie dideli, kad nepakilus į didelį aukštį neįmanoma ne tik suprasti, ką jie vaizduoja, bet ir to, kad tai apskritai yra piešinys.

„Scanpix“ nuotr./Garsiojoje Naskos archeologinėje vietovėje Peru – katės piešinys
„Scanpix“ nuotr./Garsiojoje Naskos archeologinėje vietovėje Peru – katės piešinys

Naskos geoglifai pirmą kartą pastebėti tik 1939 m. – irgi virš jo skridusio piloto. Piešiniai 1994 m. buvo įtraukti į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Geoglifų gausus slėnis driekiasi apie 80 km, tarp Naskos ir Palpos miestų, už 400 km į pietus nuo Peru sostinės Limos.

Geoglifų paskirties mįslės iki šiol niekas neįminė, o dėl to įvairaus plauko pseudomokslininkai periodiškai ima aiškinti, kad piešiniai yra ateivių darbas.

Plačiau skaitykite: Daugiau nei 140 naujų Naskos piešinių atradę mokslininkai mano dalinai supratę jų paskirtį

Mokslininkų kritikos strėlės

Po kilusios informacinės bangos dėl tariamų ateivių kūnų, Meksikos mokslininkai ėmė tvirtinti apgailestaujantys, kad šalies Kongrese išvis galėjo būti surengtas toks „pasirodymas“.

„Norėčiau pasakyti, kad visa tai yra visiška nesąmonė, – kalbėjo Meksiko autonominio universiteto direktorius Rafaelis Bojalil-Parra. – Tai, kad Kongresas suteikia auditoriją šiam apsiskelbusiam ufologui, atspindi antimokslines nuotaikas, kurios šiandien vyrauja mūsų šalyje“.

Ateiviai (asociatyvi iliustracija)
Ateiviai (asociatyvi iliustracija)

Kiti mokslininkai taip pat pasmerkė šiuos teiginius. „Liūdna matyti, kad į internetą grįžta jau seniai paneigti J.Maussano teiginiai“, – apgailestavo Vakarų universiteto Ontarijuje antropologijos katedros vedėjas Andrew Nelsonas.

Jis akcentavo, kad nežemiškoji šių kūnų prigimtis „buvo paneigta remiantis anatomijos duomenimis“, o tyrimai parodė, kad tai „yra žmonių mumijos, kuriomis buvo sąmoningai manipuliuojama, kad jos atrodytų kaip ateivių“.

Pavyzdžiui, „ateivių“ pėdos galėjo būti sukurtos deformavus žmogaus mumijos pėdą.

„Galėjo būti nupjauta pėdos oda ir minkštieji audiniai už kojų pirštų, taip gaunant pėdą su itin ilgais pirštais“, – svarstė stuburinių paleontologas iš Kajetano Heredijos universiteto ir Gamtos istorijos muziejaus Limoje Rodolfas Salas-Gismondis.

123RF.com nuotr./Ateiviai
123RF.com nuotr./Ateiviai

15min verdiktas: Trūksta konteksto. Nors tariamos mumijos buvo parodytos šalies politikams, nei Meksikos Kongresas, nei šalies vyriausybė nepripažino, kad tai ateivių kūnai.

Publikacija parengta 15min bendradarbiaujant su „Meta“, kuria siekiama stabdyti klaidinančių naujienų plitimą socialiniame tinkle. Daugiau apie programą ir jos taisykles – čia

VIDEO: Tikite ateiviais? Meksikos gydytojai atliko tyrimus su tariamiai „nežmogiškų būtybių“ palaikais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas