Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atskleidė, kaip pavojingai arti turi būti „Patriot“, kad numuštų rusų A-50 virš Azovo jūros

Nors oficialiai nepatvirtinta, koks ginklas sunaikino Rusijos ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvą A-50 ir smarkiai apgadino skraidantį komandų postą lėktuvą Il-22M, realiausias variantas išlieka žemė-oras raketų (SAM) sistema „Patriot“, skelbia „Defence Express“.
Orlaivis A-50
Orlaivis A-50 / „Wikipedia“

Šiuo metu neskelbiama, kokio tiksliai tipo ginklas numušė rusų orlaivį, tačiau iš tikrųjų tai ne pirmas toks sėkmingas numušimas. Kaip netiesiogiai atskleidė Ukrainos karinės oro pajėgos, rusų atakos lėktuvų sunaikinimų serija, vadinama „Briansko skerdynėmis“, buvo įvykdyta būtent „Patriot“.

Taip pat manoma, nors ir nepatvirtinta, kad „Patriot“ gruodžio pabaigoje numušė keturis Su-34 ir vieną Su-30 naikintuvą. Visi šie atvejai reiškia, kad vertinga Ukrainos priešlėktuvinės gynybos sistema turėjo būti dislokuota pavojingai arti rusų pozicijų.

Teigiama, kad Ukraina vieną iš savo „Patriot“ vis perkelia į nenuspėjamą vietą, kai reikia įvykdyti konkrečią užduotį.

Didelės rizikos ir didelio atlygio taktika reikalauja, kad sistema būtų arti fronto linijos, tačiau A-50 ir Il-22M atveju ji turėjo būti ne tik arti, bet praktiškai prie pat fronto linijos, nes nes „Patriot“ sistemoje naudojamos raketos „PAC-2 GEM-T“ veikimo nuotolis yra 160 km.

Anot leidinio, kad būtų galima atlikti ataką, „Patriot“ turėjo būti dislokuota už 15 km nuo fronto linijos. Tai pakankamai arti, kad dauguma rusų artilerijos ir raketinės artilerijos sistemų pasiektų ją iš kitos fronto linijos pusės.

Galbūt todėl Ukrainos įvykdytas A-50 sunaikinimas tapo precedento neturinčiu atveju pasaulio karinėje istorijoje, nes jis buvo toks rizikingas ir pareikalavo išskirtinio slaptumo, maskuotės ir tikslumo kiekviename operacijos žingsnyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas