Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baigtas dar vienas šviesolaidžio infrastruktūros plėtros Lietuvoje etapas

Lietuvos informacinių technologijų (IT) bendrovei „Blue Bridge“ šalies savivaldybėse baigus diegti maršrutizavimo įrangą, kaimiškų vietovių teritorijose gyvenantiems asmenims sudarytos sąlygos džiaugtis spartesniu plačiajuosčiu internetu. Įgyvendinus projektą, kurio vertė siekia daugiau kaip 6,9 mln. litų, baigtas vienas iš „Rain“ tinklo plėtros etapų.
Šviesolaidinio interneto kabelio gijos.
Šviesolaidinio interneto kabelio gijos. / TEO LT nuotr.

„Įdiegta maršrutizavimo įranga leidžia užtikrinti aukštesnį teikiamų paslaugų patikimumą ir spartesnį duomenų perdavimą, kadangi tinkle tolygiau paskirstomi informacijos srautai. „Rain“ projektas, kuris išskirtinis savo apimtimi ir yra vienas iš didžiausių šalies IT rinkoje, iki jo įgyvendinimo pabaigos plačiajuosčiu internetu leis naudotis beveik tūkstančiui Lietuvos gyvenviečių“, – sako dr. Vytautas Tvaronavičius, viešosios įstaigos „Plačiajuostis internetas“ technologijų ir plėtros vadovas.

Įmonė „Blue Bridge“, laimėjusi plačiajuosčio interneto infrastruktūros „Rain“ įgyvendinančios viešosios įstaigos „Plačiajuostis internetas“ skelbtą viešąjį konkursą, per pusmetį įrengė ir sukonfigūravo 50 „Hewlett-Packard“ (HP) maršrutizatorių komplektų bei tris metus teiks šios įrangos priežiūros paslaugas. 

„Rain-2“ projekto tikslas – Lietuvos kaimiškosiose vietovėse, kuriose nepasiekiamos plačiajuosčio ryšio paslaugos, sukurti elektroninių tinklų infrastruktūrą, reikalingą didmeninėms plačiajuosčio ryšio paslaugoms teikti. Vykdomo projekto teikiamomis galimybėmis jau gali naudotis ryšio operatoriai ir teikti paslaugas kaimo mokykloms, bibliotekoms, vietos valdžios įstaigoms, kaimiškųjų vietovių gyventojams ir verslo įmonėms. 

Bendra projekto vertė siekia 208,9 mln. litų. Iš Europos Sąjungos fondų finansuojama beveik 85 proc. šios sumos, o jį įgyvendinti planuojama kitų metų pabaigoje.

Planuojama, kad iki projekto pabaigos „Rain-2“ projekto dėka plačiajuostis tinklas pasieks beveik 950 kaimiškų vietovių gyvenviečių. Pažymėtina, kad šie planai tiesiogiai susiję su interneto paslaugų teikėjais – tik nuo jų priklausys ar valdžios institucijų ir įmonių įrengtas tinklas bus išnaudotas teikiant paslaugas galutiniams vartotojams.

Žemiau pateikiame viešosios įstaigos „Plačiajuostis internetas“ parengtą projekto „Rain-2“ viešinimui skirtą vaizdo įrašą, kuriame detaliau supažindama su infrastruktūros plėtros darbais:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas