Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Billas Gatesas paliko „Microsoft“ valdybą tyrimo dėl netinkamų santykių su darbuotoja metu

„Microsoft“ vykdė tyrimą dėl savo įkūrėjo Billo Gateso 20 metų senumo romano prieš pat jam praėjusiais metais pasitraukiant iš bendrovės valdybos.
Billas Gatesas
Billas Gatesas / „Imago images“/„Xinhua“/„Scanpix“ nuotr.

Technologijų milžinė patvirtino, kad pradėjo tyrimą po to, kai buvo pranešta apie susirūpinimą keliantį jo elgesį.

Įmonė teigė, kad kartu su advokatų kontora surengė tyrimą ir suteikė paramą skundą pateikusiam darbuotojui.

B.Gateso atstovas spaudai paneigė, kad jo sprendimas pasitraukti kaip nors susijęs su tyrimu. Žinia apie tyrimą pasirodė po to, kai Billas ir Melinda Gatesai paskelbė apie savo sprendimą išsiskirti po 27 metus trukusios santuokos.

Tyrimas – be pabaigos

Pirmadienį „Microsoft“ atstovas spaudai sakė, kad programinės įrangos bendrovė 2019 m. pabaigoje gavo skundą, kad B.Gatesas 2000 m. „siekė užmegzti intymius santykius“ su viena darbuotoja.

„Valdybos komitetas, padedamas išorinės teisinės firmos, išnagrinėjo šį susirūpinimą ir atliko išsamų tyrimą“, – sakė jis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Microsoft“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„Microsoft“

„Viso tyrimo metu „Microsoft“ teikė didelę paramą susirūpinimą pareiškusiai darbuotojai“, – sakė jis. Tyrimas nebuvo baigtas, nes B.Gatesas atsistatydino iš valdybos narių jam dar nepasibaigus.

Neatsiejama bendrovės dalis

Praėjusių metų kovą „LinkedIn“ paskyroje B.Gatesas teigė, kad priėmė tokį sprendimą, kad galėtų daugiau laiko skirti labdaringai veiklai Billo ir Melindos Gatesų fonde. Tai įvyko praėjus trims mėnesiams po to, kai jis buvo perrinktas.

Tuo metu jis rašė: „Kalbant apie „Microsoft“, pasitraukimas iš valdybos jokiu būdu nereiškia pasitraukimo iš bendrovės. „Microsoft“ visada bus svarbi mano gyvenimo darbo dalis... Jaučiuosi kaip niekada optimistiškai nusiteikęs dėl bendrovės daromos pažangos ir jos tolesnės naudos pasauliui.“

Tačiau sekmadienį laikraštis „Wall Street Journal“ pranešė, kad „Microsoft“ valdyba nusprendė, jog B.Gateso ryšiai su viena darbuotoja buvo netinkami ir jis turi atsistatydinti.

Laikraščio paklausta B.Gateso atstovė spaudai pripažino, kad romanas buvo, tačiau neigė, kad tai kaip nors susiję su jo sprendimu atsistatydinti. „Beveik prieš 20 metų buvo romanas, kuris baigėsi draugiškai“, – sakė atstovė spaudai.

„Billo sprendimas pasitraukti iš valdybos niekaip nesusijęs su šiuo reikalu. Tiesą sakant, jis buvo išreiškęs norą daugiau laiko skirti savo filantropijai jau prieš kelerius metus.“

Billo ir Melindos Geitsų fondas BBC sakė, kad laikosi šio pareiškimo.

Pora patraukė skirtingais keliais

Billas ir Melinda Geitsai apie savo sprendimą išsiskirti paskelbė anksčiau šį mėnesį. Pora išleido milijardus labdaringiems tikslams visame pasaulyje ir pažadėjo, kad po skyrybų toliau kartu dirbs fonde.

JAV žiniasklaida pranešė, kad prieš paskelbdami apie separaciją jiedu susitarė, kaip pasidalys savo turtą ir lėšas.

Vida Press nuotr./Billas ir Melinda Gatesai
Vida Press nuotr./Billas ir Melinda Gatesai

65 m. B.Gatesas yra ketvirtas turtingiausias žmogus pasaulyje, žurnalo „Forbes“ duomenimis, jo turtas vertinamas 124 mlrd. dolerių (89 mlrd. svarų sterlingų). XX a. septintajame dešimtmetyje jis buvo vienas iš „Microsoft“ – dabar didžiausios pasaulyje programinės įrangos bendrovės – įkūrėjų ir iki 2008 m. joje dirbo visą darbo dieną.

Manoma, kad poros turtą sudaro daugiamilijoninis nekilnojamasis turtas Vašingtono, Floridos ir Vajomingo valstijose. Pagrindinė jų rezidencija yra dvaras prie ežero Medinoje, Vašingtono valstijoje, kuris, kaip pranešama, vertas mažiausiai 127 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas