Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi kompiuteriai mokslams

Šiandien nešiojamų kompiuterių rinkoje galima rasti gausybę įvairių modelių, todėl išsirinkti tinkamą įrenginį mokslams retai būna lengva užduotis. Kompiuteriai pasižymi įvairiais dydžiais ir formomis, skirtingomis savybėmis bei kainomis. „Bitės Profai“ apžvelgė šiuos įrenginius ir išskyrė penkis geriausius modelius tam, kad studentams ir moksleiviams būtų lengviau išsirinkti kompiuterį, labiausiai atitinkantį poreikius.
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi kompiuteriai mokslams
Bitės Profai rekomenduoja: TOP 5 geriausi kompiuteriai mokslams / Shutterstock nuotr.

Taupydami jūsų laiką, kviečiame su pranešimo turiniu susipažinti lengviau:

  • Knygą primenančio „MacBook Air“ baterija veikia iki 30 valandų – tai vienas įspūdingiausių rezultatų kompiuterių rinkoje;
  • Stilingo „Huawei MateBook D14“ modelio rėmeliai aplink ekraną tokie ploni, jog kamera įmontuota į specialų mygtuką;
  • Vidutinės klasės „HP 250 G8“ kompiuteris turi skaičių klaviatūrą ir visas reikalingiausias jungtis;
  • 14 colių dydžio „Asus VivoBook“ pasižymi išskirtine skaičių klaviatūra jutikliniame kilimėlyje;
  • „Lenovo“ sukuria vienas geriausių klaviatūrų, todėl „IdeaPad 3 14IIL05 14” itin patogus daug rašantiems.

Jei norite daugiau sužinoti apie geriausius kompiuterius mokslams, kviečiame toliau skaityti šį „Bitės Profų“ straipsnį.

„Rinkdamiesi kompiuterį mokslams pirmiausia atsižvelkite į konkrečius mokslus arba būsimą specialybę. Vieniems užtenka paprasto įrenginio darbui su „Microsoft Word“ programa ir „Youtube“ žiūrėjimui, kitiems reikės gerokai galingesnio kompiuterio sudėtingoms projektavimo ir inžinerijos programoms. Tai bene geriausias būdas suprasti, ar jūsų mokslams tikrai reikalingas aukštų parametrų kompiuteris“, – sako „Bitės Profas“ Martynas Vrubliauskas.

Topas atnaujintas 2021 m. liepą.

„Apple MacBook Air (Late 2020)“ – galinga „knyga“ jūsų kuprinėje

Gamintojo nuotr./Apple MacBook Air (Late 2020)
Gamintojo nuotr./Apple MacBook Air (Late 2020)

Į naujausius kompiuterius „Apple“ įdiegė savo sukurtą M1 procesorių. Jis stebina našumu ir efektyvumu naudojant akumuliatoriaus energiją. Dėl šio procesoriaus įrenginiui nereikia aktyvaus aušinimo, o tai leido pagaminti jį plonesnį bei lengvesnį. Tiesa, vizualiai „MacBook Air“ dizainas išliko beveik toks pats dailus bei ergonomiškas, koks buvo ir prieš kelerius metus pasirodžiusių modelių.

„Šios kompanijos kompiuteriai kasmet sulaukdavo tik smulkių atnaujinimų ir mažai kuo skirdavosi vieni nuo kitų. Pagaliau „Apple“ suteikia vartotojams rimtą priežastį atnaujinti senesnius modelius. „Apple“ teigia, kad naujasis procesorius greitesnis net pusketvirto karto. Jo grafinis apdorojimas spartesnis penkis sykius, o dirbtinio intelekto veikimas greitesnis net devyniais kartais, lyginant su 2020 m. pradžioje išleistu identišku „MacBook Air“ modeliu, turinčiu „Intel Core i3“ procesorių“, – pažymi „Bitės Profas“.

Knygą primenantį įrenginį itin patogu visur nešiotis. Besimokydami negirdėsite jokio ūžimo, nes „MacBook Air“ aušinasi be ventiliatorių. Nors akumuliatoriaus veikimo laikas priklauso nuo naudojimo, tačiau šis modelis gali neišsikrauti net iki 30 valandų, o tai vienas įspūdingiausių rezultatų kompiuterių rinkoje.

Daugiau apie „Apple MacBook Air (Late 2020)“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

Nepamirškite pasirūpinti ir savo kompiuterio švara – jie gali būti tikras bakterijų magnetas. Kaip namų sąlygomis tinkamai pasirūpinti kompiuterio higiena, pasakoja „Bitės Profai“.

„Huawei MateBook D14“ – toks dailus, kad nenorėsite palikti namie

Gamintojo nuotr./Huawei MateBook D14
Gamintojo nuotr./Huawei MateBook D14

Šio modelio dizainas itin panašus į brangesnio įrenginio „Huawei MateBook X Pro“, tačiau daugumai žmonių „MateBook D14“ priimtinesnis dėl mažesnės kainos. Jis toks pats kompaktiškas bei lengvas, atrodo prabangiai, pilnai įkrautas veikia visą darbo dieną ir atsirakina piršto atspaudu, esančiu ant kompiuterio įjungimo mygtuko.

„Stilingas „Huawei“ modelis atrodo puikiai net ir šalia daugiau nei dvigubai brangesnio „MacBook Pro“ kompiuterio. „MateBook D14“ korpusą dengia aliuminis, o aplink ekraną esantys rėmeliai itin ploni. Dėl šios priežasties įrenginio kamera įmontuota į specialų mygtuką šalia funkcinių klavišų. Be to, „Huawei Share“ funkcija leidžia lengvai persiųsti failus iš „Huawei“ telefono – užtenka pridėti mobilųjį prie kompiuterio“, – pasakoja išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Kompiuteris patogus ne tik dėl dydžio ar svorio, bet ir dėl krovimo jungties – USB-C. Ji diegiama beveik visuose išmaniuose telefonuose, tad greičiausiai kiekvienoje situacijoje rasite laidą, kuriuo pakrausite kompiuterį. Tik krauti reikės retai, kadangi jo baterija yra viena efektyviausių lyginant su panašios kainos įrenginiais.

„MateBook D14“ – puikus pasirinkimas norintiems patogaus nešiojamo kompiuterio, kurį galima krauti net ir telefonų laidais. Be to, kompiuterio USB-C krovikliu įkrausite ir kitus savo įrenginius.

Kai kurie žmonės įpratę dirbti naudodamiesi keliais monitoriais ar kompiuteriais, tačiau ne visada jie yra šalia. Panašius sprendimus galima susiorganizuoti ir naudojant specialias programėles bei sujungiant didesnius ekranus turinčius išmaniuosius įrenginius. „Bitės Profai“ dalinasi patarimais, kaip išnaudoti visus prieinamus ekranus.
Daugiau apie „Huawei MateBook D14“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

„HP 250 G8“ – protingas vidutinės klasės pasirinkimas

Gamintojo nuotr./HP 250 G8
Gamintojo nuotr./HP 250 G8

Įrenginys, sveriantis mažiau nei du kilogramus, pasižymi maža kaina, todėl mėgstamas ir prieinamas daugumai vartotojų.

„Jis neturi įvairių švieselių korpuse, todėl neatkreipia kitų žmonių dėmesio. Kompiuterio dizainas paprastas, bet skoningas. Tai standartinio dydžio (15,6 colio) įrenginys, džiuginantis papildoma skaičių klaviatūra, kurią gamintojai neretai panaikina net ir tokio didesnio dydžio kompiuteriuose“, – pastebi M. Vrubliauskas.

Technologijų ekspertas atkreipia dėmesį, kad „HP 250 G8“ turi visas reikalingiausias jungtis – nuo internetui skirtos LAN iki standartinių USB jungčių ar atminties kortelių skaitytuvo. Atminties kortelės vis dar itin populiarios, tačiau kompiuterių su šiuo skaitytuvu pastebimai mažėja.

„HP 250 G8“ tinkamas įvairaus amžiaus žmonėms – tiek vaikams ar studentams, tiek senjorams. Jis puikiai susitvarkys su kasdienėmis užduotimis ir nesuplonins jūsų piniginės.

Daugiau apie „HP 250 G8“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

„Asus VivoBook 14“ – dėmesio verta išskirtinė skaičių klaviatūra

Gamintojo nuotr./Asus VivoBook 14
Gamintojo nuotr./Asus VivoBook 14

Pajėgumu išsiskiriančiame kompiuteryje įdiegtas „AMD Ryzen Zen“ antrosios kartos procesorius. Tai U serijos lustas, naudojantis itin mažai energijos, todėl kompiuteris džiugina ilgesniu akumuliatoriaus veikimu.

„Įrenginys tilps į mėgstamą kuprinę ir joje bus saugus, nes pasižymi plonu ir tvirtu korpusu. Jo kroviklis mažesnis už kitų nešiojamų kompiuterių kroviklius, todėl patogu įrenginį nešiotis kartu su krovikliu. 14 colių dydžio modelis neturi skaičių klaviatūros, tačiau kelių mygtukų paspaudimai leidžia atsirasti skaičių klaviatūrai liečiamajame kilimėlyje. Kiti šio kompiuterio konkurentai tokia savybe nepasižymi“, – tvirtina specialistas.

„Asus VivoBook 14“ patiks žmonėms, mėgstantiems sujungti kompiuterį su kitais įrenginiais. Jis turi HDMI jungtį sujungimui su televizoriumi, po dvi USB 2.0 ir USB 3.0 jungtis bei vieną USB-C tipo jungtį. Per pastarąją galėsite prijungti nešiojamo kompiuterio stotelę, kurioje yra dar daugiau jungčių kitiems įvairiems įrenginiams, pavyzdžiui, LAN interneto jungtis ar net CD/DVD diskų skaitytuvas.

Daugiau apie „Asus VivoBook 14“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

„Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 14“ – patogiausias daug rašantiems

Gamintojo nuotr./Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 14
Gamintojo nuotr./Lenovo IdeaPad 3 14IIL05 14

Savo galimybėmis nenusileidžia panašios kainos konkurentams nepaisant to, kad yra kiek mažesnis už standartinio dydžio kompiuterius. 14 colių įrenginys stilingai atrodo tiek namuose, tiek universitete.

„Lenovo“ sukuria vienas geriausių klaviatūrų rinkoje, o šis modelis nėra išimtis. Tikras malonumas rašyti su tokia ergonomiška ir patogia klaviatūra. Taip pat patogus ir tiksliai veikiantis yra ir šio įrenginio jutiklinis kilimėlis“, – įsitikinęs M. Vrubliauskas.

Net ir į mažesnio dydžio kompiuterį sutalpinta pakankamai daug jungčių – HDMI, USB, ausinių lizdas, atminties kortelių skaitytuvas.

„Lenovo“ kompiuteris labai patiks mokiniams ir studentams dėl nedidelės kainos ir universalumo. Tiesa, dėl stilingo dizaino jį turėtų pamėgti ir visa šeima.

Daugiau apie „Lenovo IdeaPad 14IIL05 14“ sužinosite šio kompiuterio aprašyme.

Jei norėtume išmokti rašyti kita kalba, atsisakykite krūvos žodynų, pribraukytų sąsiuvinių, pasenusių vadovėlių ir į pagalbą pasitelkite technologijas. „Bitės Profai“ pasakoja, kokie būdai paprasčiausi ir populiariausi mokantis naujų kalbų.

Daugiau apie kompiuterius ir kitus įrenginius galite sužinoti iš didžiųjų miestų „Bitės“ salonuose įsikūrusių „Bitės Profų“. Išmaniųjų technologijų ekspertai konsultuoja nemokamai nepriklausomai nuo to, kokio tinklo paslaugomis naudojatės. Daugiau naudingų patarimų ir įdomių naujienų ieškokite „Bitės Profų“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas