Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Bragi Dash“ apžvalga – galbūt ne garsas skamba tyloj?..

Teoriškai „Bragi Dash“ ausinės yra tobulos – bevielės, puikaus dizaino, gerai besilaikančios ausyse ir prigrūstos technologijų, kurias iki šiol matėme tik fantastiniuose filmuose. Bet ar praktiškai šis futuristinis ausinukas yra toks tobulas?
„Bragi Dash“ ausinės
„Bragi Dash“ ausinės / Gamintojo nuotr.

Ko gero, kiekvienas yra susidūręs su kipšu, sėdinčiu mūsų krepšiuose ar

kišenėse, kurio gyvenimo misija – supainioti ausinių laidus taip, kad kartais lengviau jas tiesiog išmesti arba sukarpyti nei bandyti išpainioti. Vienas šito kipšo išvarymo būdų – bevielės „Bluetooth“ ryšiu prie telefonų ar kitų įrenginių jungiamos ausinės. Tiesa, iki šiol tokios ausinės būdavo su lankeliu ir dedamos ant ausų, o komfortiškam sportavimui ar tiesiog pasivaikščiojimui daug patogiau naudoti į ausis įdedamus ausinukus. Nors „Bragi Dash“ kūrėjai į ausines sukišo debesį ateities technologijų, panašu, kad jie pašoko aukščiau bambos.

Ausinės iš ateities

„Bragi Dash“ atrodo puikiai – aptakios formos ausinės yra nei per didelės, nei per mažos. Į ausis kišama dalis padengta specialia guma, kuri gerai sukimba su odos paviršiumi. Be to, ši dalis yra tokio dydžio bei formos, kad beveik tobulai laikosi ausyse net ir gan intensyviai kratant galvą, todėl puikiai tinka sportavimui.

Dar daugiau, su „Bragi Dash“ galima net ir plaukioti – jos yra nepralaidžios vandeniui, tad gera muzika lydės tiek baseine, tiek duše. Džiugina ir tai, kad ausinės viduje turi net keturis gigabaitus atminties, kas praverčia sportuojant – į ausines įkėlus savo muzikos failus, telefoną galima palikti namuose. Deja, nors ausinės turi žingsnių ir širdies ritmo matuoklį, jos nesugeba išsaugoti sportavimo sesijos duomenų, jei tuo metu prie jų nebūna prijungtas telefonas. Dar labiau siutina tai, kad širdies ritmo matuoklis tinkamai veikia tik retkarčiais.

Išorinė dalis yra elegantiškai blizgi, o palei apatinę briauną eina šviečianti juostelė, kuri rodo ausinėse esančios baterijos įkrovimo lygį. Be to, ši dalis yra tarsi liečiamasis ekranas – ji reaguoja į prisilietimus ir švelnius patapšnojimus. Tokiu būdu yra valdomos beveik visos „Bragi Dash“ funkcijos.

Brangios, nedidelės ir bevielės į ausis įkišamos ausinės sukuria puikias sąlygas jas pamesti. Todėl „Bragi“ sukūrė specialią dėžutę su užstumiamu dangteliu ausinukams laikyti – joje yra nišos atitinkančios ausinių formą. Jų dugne įmontuoti magnetai, neleidžiantys „Dash“ ausinėms iškristi. Be to, pats futliaras viduje turi akumuliatorių, kuris įkrauna ausines, kai šios yra sudėtos jame. Iš viso, vieno dėkliuko baterijos įkrovimo, kuris užtrunka gerą valandą, pakanka penkis kartus įkrauti pačias ausines. Vieno ausinių įkrovimo pakanka 3-4 valandoms nenutrūkstamo muzikos klausymo.

Garsas iš praeities

Visgi pagrindinis ausinių tikslas yra ne elegantiškai atrodyti, bet puikiai skambėti. Štai šioje vietoje „Bragi Dash“ suklumpa pirmą kartą – nors klausantis muzikos žemų dažnių garsų netrūksta, apie vidutinius ir aukštus to pasakyti neišeina. Apskritai, kaip daugiau nei 300 eurų kainuojančioms ausinėms, „Dash“ skamba labai vidutiniškai – kol kas patogus naudojimas neina kartu su puikiu garsu.

Taip pat neverta tikėtis, kad šias ausines pavyks naudoti kaip laisvų rankų įrangą – „Dash“ mikrofonas yra toks silpnas, kad net neverta varginis, vis tiek pokalbis baigsis garsiu rėkavimu, bandant priversti mikrofoną „išgirsti“, ką norime pasakyti.

„Bragi Dash“ įmontuoti mikrofonai leidžia klausytis ne tik muzikos, bet išorinio pasaulio, t.y. galima nurodyti, kad jos „praleistų“ aplinkos garsus. Tai padeda nepalysti po automobiliu bėgiojant, taip pat sutikus pažįstamą, nebūtina išsiimti ausinių iš ausų. Vis tik ši funkcija kartais erzina, nes šiaip nejautrūs mikrofonai, šiuo atveju pagauna net ir vos girdimus išorės garsus ir taip trukdo klausytis muzikos.

Neveikiančios funkcijos

Gamintojo nuotr./„Bragi Dash“ ausinės
Gamintojo nuotr./„Bragi Dash“ ausinės

Vis tik labiausiai piktina tai, kad „Bragi Dash“ neveikia pati pagrindinė funkcija, dėl kurios apskritai gali kilti noras išleisti daugiau nei 300 eurų šioms ausinėms – tai „Bluetooth“ ryšys. Jis nuolatos trūkinėja, ypač jei telefoną įsimesite į krepšį ar net galinę kelnių kišenę. Iš vienos pusės, šio trūkumo priežastis suprantama – į tokias mažas ausines sudėtinga įmontuoti galingą siųstuvą. Visgi tada galbūt nereikėjo apskritai pristatinėti rinkai šių ausinių, jei taip prastai veikia viena pagrindinių funkcijų. Kurdama „Dash“ ausines gamintoja „Bragi“ taip pat žadėjo, kad ausinėse veiks asmeninė sekretorė, panaši į „Apple“ telefonuose veikiančią „Siri“. Deja, kol kas tokios funkcijos nėra.

Apibendrinant, „Bragi Dash“ yra vienas didelė suvedžiojimo istorija – į šias ausines buvo pažadėta įdiegti daugybę tikrai naudingų funkcijų, tačiau rezultate pusės jų nėra, arba jos veikia prastai. Laimei, tikėtina, kad dalį šių problemų gamintojai pavyks išspręsti, išleidžiant programinės įrangos atnaujinimus. Visgi panašu, kad pilnai veikiantis ir nenuviliantis produktas bus „Bragi Dash 2.0“ versija, kurios dar teks palaukti. Nepaisant to, „Bragi“ inžinierius verta pagirti už drąsa pralaužiant technologinius „ledus“ ir plaukti ten, kur nedrįso kiti.

Išvados

Iš tiesų, kad ir kiek daug kritikos žodžių galima pasakyti apie „Bragi Dash“, visgi šios ausinės yra tarsi iš ateities – mažos, belaidės, moderniai valdomos. Tiesa, pabandžius į tokį mažą įrenginį sudėti ne tik garsiakalbius, bet ir kelias ryšio antenas bei akumuliatorius, nukenčia beveik visi elementai. Garsas prastokas, ryšys trūkinėja, o baterijos ištvermė nestebuklinga. Laimei, gamintoja žada, kad ilgainiui bent dalį problemų ištaisys jos sukurti programinės įrangos atnaujinimai. Visgi vertėtų kol kas pataupyti pinigus ir palaukti kitos „Bragi Dash“ iteracijos arba pasižvalgyti, ką siūlo konkurentai „Doppler Labs“ su panašiomis ausinėmis „Here“. Taip pat jau kurį laiką sklando gandai, kad bevieles į ausis įkišamas ausines ruošiasi išleisti ir „Apple“, tad laukti tikrai verta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas