Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Britų žvalgyba: Kremlius specialiai trikdo „YouTube“ veikimą Rusijoje

Rusijos vyriausybė inicijavo tolesnius skaitmeninių telekomunikacijų naudojimo Rusijoje apribojimus. Tai daroma siekiant užblokuoti prieigą prie informacijos įvairovės, naujausioje ataskaitoje skelbia Jungtinės Karalystės gynybos ministerija.
„Youtube“
„Youtube“ / Shutterstock nuotr.
Temos: 3 YouTube Rusija Maskva

Pasak pranešimo, Rusijos valdžios institucijos pradėjo lėtinti šifruotų žinučių siuntimo programėlės „WhatsApp“ duomenų srautą. Viešai aiškinama, kad taip siekiama apriboti ekstremistinių grupuočių galimybes bendrauti. Kaip apibrėžia institucijos, tai greičiausiai apima ir opozicijos aktyvistų bei karo Ukrainoje priešininkų galimybės organizuotis ir bendrauti ribojimą.

Liepos 12 d. Rusijos nepriklausoma žiniasklaida pranešė, kad „YouTube“ veiklos sutrikimą sukėlė Rusijos vyriausybės sąmoningai sulėtintas duomenų srautas. Pranešama, kad Kremlius tikriausiai visiškai užblokuos „YouTube“ rugsėjo mėn.

Rusijoje „YouTube“ yra gana populiarus informacijos kanalas ir juo naudojosi opozicijos aktyvistai, tai darę ir kalėjime miręs Aleksejus Navalnas, skleidęs kritiką prieš Rusijos valdžios.

Britų žvalgybos duomenimis, kartu su neseniai paskelbtu nepriklausomos žiniasklaidos draudimu ir kitų saugių ryšių apribojimais, šios priemonės pagreitina ilgalaikę tendenciją, kai valstybė vis labiau kontroliuoja prieigą prie žiniasklaidos ir informacijos Rusijoje.

„Šiais prieigos prie socialinės žiniasklaidos platformų apribojimais greičiausiai siekiama užtikrinti, kad Rusijos gyventojai galėtų naudotis tik vyriausybės kontroliuojamą ideologiją atitinkančia žiniasklaida. Apribojus saugesnes privataus bendravimo priemones, vyriausybei bus lengviau stebėti potencialius disidentus ir sukurti baimės atmosferą tarp tų, kurie gali kritikuoti režimą“, - teigė Didžiosios Britanijos gynybos ministerija, remdamasi žvalgybos duomenimis.

Anot Levados centro atliktos apklausos, didžioji dauguma rusų (75 proc.) pritaria karui su Ukraina. Dauguma respondentų (71 proc.) pritartų Vladimiro Putino sprendimui, jei jis nuspręstų nutraukti karą su Ukraina „šią savaitę“. Tačiau jei V.Putinas nuspręstų nutraukti karą su sąlyga, kad bus grąžintos užgrobtos teritorijos, tuomet jo sprendimą palaikytų tik 30 proc. rusų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas