Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

D.Trumpas grįžo į „Instagram“ ir susižėrė beveik 5 mln. dolerių

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas po 2 metų grįžo į „Instagram“ ir pirmiausiai pradėjo reklamuoti savo paties nekeičiamų žetonų (NFT) kolekciją, praneša „Business Insider“.
Donaldo Trumpo instagramas
Donaldo Trumpo instagramas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

D.Trumpas socialinio tinklo platformoje reklamavo savo antrąjį skaitmeninių prekybos kortelių rinkinį, kurio kaina – 99 JAV doleriai už vienetą. Tai buvo pirmieji jo įrašai soc. tinkle nuo 2021 m. sausio mėn.

Vienos kortelės dizaine jis vaizduojamas laikantis Laisvės varpą, o už jo danguje plevėsuoja Amerikos vėliava. Kitose jis vaizduojamas apsirengęs superherojaus apranga su bokso diržu, ant kurio užrašyta „Trump Champion“, dar kitoje – apsirengęs kaip roko žvaigždė, grojantis elektrine gitara.

Vienas iš keturių antradienį įkeltų D.Trumpo pranešimų buvo vaizdo įrašas, reklamuojantis NFT – antrąjį jo išleidžiamą rinkinį. Pirmąjį rinkinį jis pardavė gruodį ir susižėrė daugiau kaip milijoną dolerių.

„Originalios kortelės taip greitai išparduotos, kad visi prašo manęs padaryti dar vieną seriją. Ką gi, turiu jums fantastiškų naujienų. Mano Trumpo skaitmeninės prekybos kortelės grįžta su trenksmu“, – antradienį vaizdo įraše sakė D.Trumpas.

„Žmonės mėgsta kolekcionuoti beisbolo korteles, bet kam tuo tenkintis, kai galima kolekcionuoti geriausią prekybos kortelę istorijoje“, – pridūrė jis.

Kitame antradienio „Instagram“ įraše D.Trumpas teigė, kad naujosios NFT prekybos kortelės buvo išparduotos per kelias valandas.

„Prieš 10 minučių mano skaitmeninės prekybos kortelės PARDUOTOS, per REKORDINĮ LAIKĄ, maždaug už 4,6 mln. [JAV dolerių]. Didžiulė garbė, ir tikiuosi, kad visi yra laimingi, sveiki ir turtingi. Sveikinimai!“ – rašoma įrašo antraštėje.

Iš viso keturi D.Trumpo įrašai surinko daugiau kaip 2,6 mln. patiktukų. Tokius pačius NFT dizainus jis paskelbė ir savo socialiniame tinkle „Facebook“.

Ankstesnio D.Trumpo prekybos kortelių rinkinio, kuriame jis, be kita ko, buvo pavaizduotas kaip astronautas, boksininkas, šerifas ir lenktynininkas, vertė šoktelėjo po to, kai balandžio mėn. jam buvo pareikšti kaltinimai. Vienos skaitmeninės kortelės vertė pakilo iki beveik 1700 JAV dolerių.

Jis taip pat surengė laimingą loteriją, kurioje kiekvienas, nusipirkęs jo NFT, turėjo galimybę laimėti „neįkainojamą“ susitikimą su juo „Mar-a-Lago“, tačiau dalyvaujantys loterijoje turėjo patys padengti savo kelionės ir apgyvendinimo išlaidas.

D.Trumpas į „Instagram“ grįžo praėjus kelioms savaitėms po to, kai buvo suimtas ir apkaltintas Niujorke. Balandžio 4 d. Manheteno teismo salėje D.Trumpas pripažino savo kaltę dėl 34 nesunkių nusikaltimų, susijusių su verslo dokumentų klastojimu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Trumpo NFT kortos
AFP/„Scanpix“ nuotr./D.Trumpo NFT kortos

Pirmą kartą D.Trumpui 2021 m. sausio mėn. buvo uždrausta naudotis „Meta“ socialinės žiniasklaidos platformomis „Instagram“ ir „Facebook“ dėl jo įrašų, kuriais buvo kurstomos sausio 6 d. Kapitolijaus riaušės.

Jo paskyros „Meta“ platformose buvo atkurtos pasibaigus dvejų metų sustabdymo laikotarpiui. Sausio 25 d. „Meta“ savo pareiškime nurodė, kad įvedė „naujus apsauginius barjerus“, kad atgrasytų D.Trumpą nuo „pažeidžiančio turinio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius