Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Daug žemų dažnių ir maža kaina, kas už to slypi? „OneOdio A70“ ausinių apžvalga

Kai kam reikia geriausių šefų ruoštų pusžalių kepsnių, kitiems skaniau padažų „mikse“ skęstantis kebabas, o ir jo kaina yra dešimt kartų mažesnė. Lygiai taip pat, vieniems reikia brangių, tikslų ir detalų garsą atkuriančių ausinių, o kitiems užtenka žymiai paprastesnių analogų, kurie ne tik pigesni, bet ir jų atkuriami žemi dažniai kur kas „stipriau kala“.
 „OneOdio A70“ išsiskiria netradiciniu garsu
„OneOdio A70“ išsiskiria netradiciniu garsu / N.Davalgos nuotr.
Temos: 1 Ausinės

Kiek kartų matėte į miesto centrą važiuojantį pusamžį tiuninguotą „BMW“ automobilį su rafinuota garso sistema, skirtą išgauti ne galingą ir garsų, o švarų, kokybišką ir tolygų garsą? Aš taip pat nemačiau nė karto. Dažniausiai tokių automobilių vairuotojai už mažiausią įmanomą kainą nori didelio garso ir dar daugiau neproporcingai stiprių žemų dažnių.

Labai panašų efektą suteikia „OneOdio A70“ skleidžiamas trankus garsas. Tokį įspūdį sustiprina ir faktas, kad jos kainuoja vos kiek daugiau nei 40 eurų, o tai labai kukli suma už bevieliu ryšiu veikiantį modelį.

Kaip jau galėjote suprasti, ausinės sukurtos mėgstantiems žemais dažniais perpildytą trankią muziką. Be galo stiprūs žemi dažniai, nėra subalansuotų ausinių atributas, bet savo klausytoją toks produktas tikrai ras.

N.Davalgos nuotr./„OneOdio A70“ ausinės, mėgstantiems trankią muziką
N.Davalgos nuotr./„OneOdio A70“ ausinės, mėgstantiems trankią muziką

Vidurinė dažnių juosta prislopinta labai stipriai. Tuo tarpu aukštesnieji dažniai girdimi gerai, bet labai aukšta kokybe ir švarumu jie tikrai nepasižymi. „OneOdio A70“ garsas tikrai nežiba kokybe, bet atsižvelgiant, kad ausinės kainuoja 40 eurų ir savyje turi „Bluetooth“ ryšį, tikėtis kažko geresnio būtų per daug naivu.

Nesu pigių belaidžių ausinių mėgėjas. Prisijungus bevieliu režimu pastebima prastesnė garso kokybė, nei klausant prisijungus jas tiesiai prie kompiuterio. Tokią situaciją sudaro prastesnis skaitmeninio signalo keitiklis, nei kompiuteryje esanti garso korta. Šalia to, ausinėms veikiant „Bluetooth“ režimu, juntamas šioks toks garso vėlavimas.

N.Davalgos nuotr./Tokios mažos ausis apgaubiančių ausinių pakuotės dar neteko matyti
N.Davalgos nuotr./Tokios mažos ausis apgaubiančių ausinių pakuotės dar neteko matyti

Dar niekada neteko matyti tokios mažos ausis apgaubiančių ausinių pakuotės. Savo proporcijomis ji labiau primena telefono dėžutę, bet „OneOdio“ į ją sugebėjo sėkmingai sugrūsti ausines. Negana to, dar liko ir laisvos vietos papildomiems priedams. Su ausinėmis gauname du audio kabelius, kelioninį maišelį ir įkrovimo laidą.

N.Davalgos nuotr./Komplektacija pralenkė lūkesčius
N.Davalgos nuotr./Komplektacija pralenkė lūkesčius

Kiek juokinga situacija yra susidariusi garso izoliacijos klausimu. Ausinės yra uždaro dizaino, turi odines pagalvėles, todėl turi visas technines galimybes izoliuoti garsą. Viską gadina prasta korpuso kokybė – pigios plastmasės ausinių kaušeliai nesugeba savyje uždaryti garso.

Vienintelis tokio sprendimo pliusas – plonas ir paprastas plastikas sveria mažai, todėl ausinių svoris nevargina klausytojo galvos. Bendras ausinių patogumas yra patenkinamas – norėtųsi kiek tolygesnio apspaudimo, bet didelių problemų tai nekelia.

N.Davalgos nuotr./Pirmą kartą susidūriau su situacija, kai dėl prastos medžiagų kokybės, ausinės neizoliuoja garso
N.Davalgos nuotr./Pirmą kartą susidūriau su situacija, kai dėl prastos medžiagų kokybės, ausinės neizoliuoja garso

Ausinių lankstai yra stambūs, bet konstrukcijoje esantis plastikas nėra ilgaamžis. Didžiausias kokybės kiekis randamas odiniuose ausinių kaušeliuose ir ta pačia medžiaga aptrauktame lankelyje. Panaudota oda gal ir nėra aukščiausios klasės, tačiau stebina, kad jos nebuvo gailima, o ir viskas apipavidalinta pakankamai tvarkingai.

Jeigu kiti ausinių gamintojai bandys jus įtikinti, kad reikia mokėti daugiau už papildomą baterijos talpą, žinokite, kad jie meluoja. Vos 40 eurų kainuojančios ausinės turi 650 mAh akumuliatorių. Gamintojos teigimu, to gali pakakti iki 72 valandų veikimo.

Testo metu, ausinės vienu įkrovimu „išgyveno“ apie 45 valandas, kas yra mažiau už „OneOdio“ pažadus, tačiau tragedijos šiuo klausimu tikrai nėra. Tai vis tiek labai geras rezultatas, o jis gali kisti nuo pasirinkto garsumo lygio ir nuo to, kas yra klausoma.

N.Davalgos nuotr./Nustebino didelis odos kiekis, nors pačioje konstrukcijoje dominuoja pigus plastikas
N.Davalgos nuotr./Nustebino didelis odos kiekis, nors pačioje konstrukcijoje dominuoja pigus plastikas

Vienintelis įkrovimo sistemos trūkumas yra tas, kad joje naudojama seno tipo „Micro USB“ jungtis. Nors ir yra pridedamas įkrovimo kabelis, jį visą laiką reikės turėti šalia, nes šiuolaikiniuose telefonuose naudojama „USB Type-C“ ausinėms yra netinkama. Gerai bent tai, kad ausinės nereikalauja greito įkrovimo.

Išvados

„OneOdio A70“ turi savitą veidą. Priklausomai nuo lūkesčių, ausinės yra labai geras, arba labai prastas pasirinkimas. Jos pasižymi ypatingai stipriais žemais dažniais ir ilgu baterijos veikimo laiku. Jeigu tai yra jūsų prioritetai, o biudžetas mažas, „OneOdio A70“ yra pats tinkamiausias variantas.

N.Davalgos nuotr./Charakteringas savybių parinkimas nulėmė, kad šios ausinės savo pirkėją tikrai ras
N.Davalgos nuotr./Charakteringas savybių parinkimas nulėmė, kad šios ausinės savo pirkėją tikrai ras

Vis dėl to, jeigu norite tolygaus garso visose dažnių juostose, šios ausinės yra visiškai ne apie tai. Tačiau tai nėra problema – pirmiausia ne visiems to reikia, tikrai yra daug pirkėjų, kurie tiesiog nori pasimėgauti „geru kalimu“. Taip pat reikia atkreipti dėmesį, kad bevielėms ausinėms, kainuojančioms 40 eurų, aukšti garso kokybės kriterijai nėra taikomi, jos tiesiog turi veikti.

Pabaigai belieka pasidžiaugti, kad „OneOdio A70“ aiškiai apsibrėžė savo pirkėją ir pasiūlė jam tinkamą produktą. Kuriant tokį pigų gaminį labai lengva bandyti būti kuo geresniu visose srityse ir pagaminti nuobodų produktą, praktiškai netinkamą niekam. Laimei, pasinėrus į žemų dažnių jūrą, „OneOdio“ pavyko nuo to pabėgti ir dar sugebėjo įrodyti, kad pigios ausinės gali turėti ilgai veikiančią bateriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas