Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dovana – naujas telefonas? Trys priežastys nepermokėti

Mobilieji telefonai yra viena populiariausių kalėdinių dovanų. Tačiau jų pasirinkimas yra labai įvairus – tenka rinktis ir iš daugybės gamintojų, ir iš plataus kainų spektro. Mobiliųjų telefonų ekspertai pataria, kaip svarbiam žmogui išrinkti gerą kalėdinę dovaną – mobilųjį telefoną – be reikalo nepermokant.
Dovana
Dovana / 123RF.com nuotr.

Norint padovanoti išmanųjį telefoną artimam žmogui, pirmiausia reikia įvertinti jo poreikius, sako „Huawei“ komunikacijos vadovė Baltijos šalyse Justė Karpavičiūtė. Jos teigimu, dalis vartotojų telefoną naudoja daugybei skirtingų veiklų – dirba, žaidžia, fotografuoja, filmuoja, montuoja, todėl jų poreikius geriausiai patenkina modernesni, galingesni telefonai. Jie būna ir brangesni.

Tačiau kitai didelei daliai vartotojų telefonas tėra priemonė naršyti internete, socialiniuose tinkluose, bendrauti su artimaisiais, kartais įamžinti malonias akimirkas. Tokių žmonių poreikius dažniausiai patenkinta ir mažiau kainuojančios alternatyvos.

„Huawei“ atstovė J.Karpavičiūtė pateikia tris priežastis, kodėl puiki kalėdinė dovana galėtų būti pigesni telefonai.

Geri parametrai

Mobilieji telefonai dažniausiai skirstomi į aukščiausios klasės – flagmanus – ir ekonominės klasės. Visgi pastaraisiais metais ekonominės klasės telefonų kokybė taip pat sparčiai šoktelėjo į viršų, tad įsigijęs ir pigesnį telefoną vartotojas patenkins visus savo poreikius. Jame bus ir gera kamera, ir talpi baterija bei ryškus ekranas.

Štai, pavyzdžiui, jaunimui skirtas „Huawei P Smart 2021”, naujausias „Huawei“ išmanusis, turi puikius parametrus už labai žemą kainą.

„Telefonas turi 48MP galinę kamerą, kuri leidžia daryti aukštos kokybės nuotraukas, net 6,67 colių aukštos „Full HD“ kokybės ekraną, pagerinantį naudojimosi socialiniais tinklais, video žiūrėjimo patirtį. Ir kainuoja tik apie 200 eurų“, – teigia J.Karpavičiūtė.

Projekto partnerio nuotr./Huawei P smart 2021
Projekto partnerio nuotr./Huawei P smart 2021

Jos teigimu, pasirinkimo variantų yra ir daugiau. Pavyzdžiui, vienas galingiausių „Huawei“ telefonų P40 turi pigesnius brolius – „P40 Lite” ar „P40 Lite E, kurių kaina svyruoja nuo 170 iki 190 eurų.

Patikimumas

Neretai manoma, kad pigesnis įrenginys tarnaus trumpiau. Tačiau kalbant apie „Huawei“ telefonus, tai nėra tiesa, teigia J.Karpavičiūtė. Jos tikinimu, pigesni telefonai iš tiesų yra pagaminti iš kiek žemesnės klasės medžiagų, tačiau tai nereiškia, kad jos mažiau patvarios.

„Kurdami įrenginius, „Huawei“ siekia juos pagaminti ilgalaikiškus ir patvarius, kad ir kokios medžiagos būtų naudojamos“, – sako bendrovės komunikacijos vadovė Baltijos šalyse.

Ji taip pat prideda, kad telefono ilgaamžiškumas priklauso ir nuo vartotojų įpročių. Anot J.Karpavičiūtės, svarbu mobilųjį telefoną krauti tik jam skirtu įkrovikliu, laiku atnaujinti programinę įrangą, saugoti nuo išorinių smūgių ir neperpildyti telefono atminties.

Projekto partnerio nuotr./Huawei P40 Lite
Projekto partnerio nuotr./Huawei P40 Lite

Sutaupyta suma – papildoma dovana?

Dar viena priežastis nepermokėti už telefoną – išsirinkę pigesnę dovaną, turėsite atliekamų pinigų, kuriuos galėsite paskirti papildomiems siurprizams.

Pavyzdžiui, dovanojant „Huawei“ mobiliuosius telefonus, į derinį už sutaupytus pinigus puikiai tiktų belaidės „Huawei“ Freebuds ausinės.

O jeigu asmuo, kurį ketinate nudžiuginti, mėgsta sportuoti, į dovanų komplektą būtų galima pridėti išmaniąją apyrankę „Huawei“ Band 4 arba išmaniuosius laikrodžius „Huawei Watch Fit“, „Huawei Watch GT2e“, „Huawei Watch GT2“ ar „Huawei Watch GT2 Pro“.

Gamintojo nuotr./„Huawei“ belaidės ausinės
Gamintojo nuotr./„Huawei“ belaidės ausinės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas