Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 19 /13:47

„Twitter“ vartotojų nuosprendis: nori, kad E.Muskas pasitrauktų iš vadovo pareigų

Milijardierius Elonas Muskas savo „Twitter“ paskyroje paskelbė apklausą, ar turėtų atsistatydinti iš vadovo pareigų. Panašu, kad rezultatais milijardierius patenkintas nebus.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / „Scanpix“/AP nuotr.

Daugiau nei 17,5 mln. naudotojų balsavo E.Musko apklausoje, kurios rezultatais jis pažadėjo vadovautis. Apklausos laikui pasibaigus pirmadienio rytą rezultatai buvo aiškūs – daugiau nei 57,5 proc. respondentų ragino jį atsistatydinti iš generalinio direktoriaus pareigų, o 42,5 proc. – likti.

Pastaruoju metu metu didžioji dalis E.Musko sprendimų sulaukia nemažai kritikos. Visuomenė jau spėjo neigiamai sureaguoti į vadovo sprendimą „Twitter“ biure įrengti miegamuosius kambarius, užblokuoti dalį apie jį rašančių žurnalistų paskyrų bei neleisti „Twitter“ įrašuose dėti nuorodas į kitas internetines svetaines.

Tiesa, E.Muskas atsiprašė ir pažadėjo, kad tai „daugiau nepasikartos“, o ateityje dėl „svarbių politikos pokyčių“ bus balsuojama viešai.

Šio pažado vadovas nusprendė laikytis gan neįprastu būdu paskelbdamas balsavimą, ar jam reikia likti „Twitter“ vadovo kėdėje, ar atsistatydinti.

E.Musko 44 mlrd. dolerių vertės „Twitter“ bendrovės perėmimas prasidėjo apklausa, todėl būtų ironiška, ir laiku, jei jo, kaip generalinio direktoriaus, laikas baigtųsi taip pat, rašo „The Verge“.

Dar prieš tai, kai E.Muskas tapo bendrovės savininku, buvo pranešimų, kad jis planuoja tik laikinai eiti „Twitter“ generalinio direktoriaus pareigas, o vos prieš mėnesį jis po priesaika pareiškė, kad planuoja rasti kitą žmogų, kuris vadovautų bendrovei.

Vėlesnėse tviterio žinutėse E.Muskas teigė, kad bendrovė „nuo gegužės mėnesio yra greitojoje juostoje, vedančioje į bankrotą“ ir sakė, kad „klausimas yra ne rasti generalinį direktorių, o rasti generalinį direktorių, kuris galėtų išlaikyti “Twitter„ gyvybę.“

Dabar, kai jo priimamus sprendimus kritikuoja tie patys žmonės, kurie buvo jo rėmėjai, E.Muskas gali būti pasiruošęs kuriam laikui atiduoti savo brangų žaislą į kieno nors kito rankas.

Jo tviterio žinutėse nepaminėtas, tačiau virš galvos tvyrantis faktas, kad „Tesla“ akcijų kaina nukrito tiek, kad šiuo metu yra beveik 50 proc. mažesnė nei prieš metus.

Agentūra „Reuters“ praneša, kad trečias pagal dydį individualus „Tesla“ investuotojas ir viešai apsiskelbęs E.Musko gerbėjas KoGuanas Leo šios savaitės pradžioje tviteryje parašė, kad „Elonas apleido “Tesla„ ir „Tesla“ neturi dirbančio generalinio direktoriaus“. Šį rytą K.Leo vėl parašė tviteryje: „Linkiu Elonui greitai susirasti naują “Twitter„ generalinį direktorių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas