Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Elonas Muskas perima „Twitter“: sandoris vertas 44 mlrd. dolerių

Milijardierius Elonas Muskas perima „Twitter“ kontrolę. Kaip skelbia BBC, bendrovės valdyba sutiko su E.Musko 44 mlrd. JAV dolerių vertės pasiūlymu.

Anksčiau skelbta, kad E.Muskas nori įsigyti „Twitter“, nes nori išlaisvinti „nepaprastą potencialą“ skatinti žodžio laisvę ir demokratiją visame pasaulyje.

„Investavau į „Twitter“, nes tikiu jos potencialu tapti laisvo žodžio platforma visame pasaulyje, ir manau, kad laisvas žodis yra visuomenės būtinybė, kad demokratija veiktų.

Tačiau po investavimo supratau, kad dabartine forma bendrovė nei klestės, nei tarnaus šiai visuomeninei būtinybei. „Twitter“ turi būti pertvarkyta į privačią bendrovę“, – laiške „Twitter“ pirmininkui Bretui Teilorui anksčiau rašė E.Muskas.

„Scanpix“ nuotr./Bendrovė "Twitter"
„Scanpix“ nuotr./Bendrovė "Twitter"

Turėdamas maždaug 274 mlrd. dolerių vertės turtą, E.Muskas yra vienas iš nedaugelio žmonių, galinčių finansuoti privatų „Twitter“ įsigijimą.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, E.Muskas yra turtingiausias pasaulio žmogus, kurio turtas vertinamas 273,6 mlrd. JAV dolerių, daugiausia dėl jo valdomų elektrinių transporto priemonių gamintojos „Tesla“ akcijų.

E.Muskas taip pat vadovauja bendrovei „SpaceX“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas