Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ Europoje laikinai išjungė kai kurias „Messenger“ ir „Instagram“ funkcijas

Kompanija „Facebook“ savo paslaugų „Messenger“ ir „Instagram“ vartotojus Europoje informuoja, kad kai kurios tų paslaugų funkcijos laikinai neprieinamos. Žinutėje, kuri matoma minėtų paslaugų vartotojams, nurodoma, kad kai kurios funkcijos neveikia, nes „laikomasi naujų Europoje įsigaliojusių susirašinėjimo paslaugas reglamentuojančių taisyklių“, rašo „The Verge“.
„Facebook“ poraneša apie kai kurias išjungtas „Messeger“ funkcijas
„Facebook“ praneša apie kai kurias išjungtas „Messeger“ funkcijas

„Facebook“ nepateikia viso išjungtų funkcijų sąrašo, tačiau savo techninio palaikymo svetainėse nurodo, jog ir „Instagram“, ir „Messenger“ kol kas neveiks apklausų funkcija, taip pat „lipdukai“ (angl. sticker), leidžiantys instagrame personalizuoti savo pasisakymus. Kita galimai išjungta funkcija yra tam tikrų rinkmenų siuntimo per „Messenger“ blokavimas, taip pat – pseudonimų ar papildytosios realybės efektų dalinimosi funkcija „Instagram“ tinkle.

„Facebook“ nurodo, kad šias funkcijas laikinai išjungė dėl to, kad laikomasi naujų taisyklių, susijusių su duomenų naudojimu ES valstybėse. Tos taisyklės yra dalis 2002 metų „ePrivatumo direktyvos“ įgyvendinimo nacionaliniu mastu. Direktyva numato griežtesnius ribojimus duomenų naudojimui komunikacijos paslaugose, veikiančiose ES valstybėse.

Kol kas nėra žinoma, kada „Facebook“ tas funkcijas priderins prie naujųjų taisyklių, tačiau socialinio tinklo atstovas spaudai tikino, jog jos grįš „labai greitai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas