Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ nuotraukų programėlė „Moments“ atkeliauja į Europą, tačiau be esminės funkcijos

Praėjus beveik metams nuo „Facebook“ veidų atpažinimo programos „Moments“ pristatymo JAV, socialinis tinklas ją pasiūlė ir Europai. Tačiau dėl ilgalaikio „Facebook“ konflikto su duomenų apsaugą reguliuojančiomis institucijomis programoje nebus veidų atpažinimo technologijos, rašo „The Guardian“.
„Facebook“ logotipas
„Facebook“ logotipas / Scanpix nuotr.

„Moments“ yra „Facebook“ atsakas į nuotraukų valdymo programėles „Google Photos“ ir „Apple Photos“. „Moments“ sugrupuoja nuotraukas pagal įvykius ir taiko veidų atpažinimo technologiją, kuri gali nuspėti, koks žmogus pavaizduotas nuotraukoje.

„Facebook“ pasiūlo šį tą daugiau nei konkurentai – kai tik sukursite savo nuotraukų galeriją, galėsite dalintis ja tik su tais žmonėmis, kurie dalyvavo konkrečiame renginyje, ir lengviau gauti kitų darytas jūsų nuotraukas.

Tuomet nuotraukas ant savo „sienos“ bus galima publikuoti vienu mygtuko paspaudimu.

Tačiau ar programėlė europiečiams bus įdomi be veido atpažinimo technologijos? Užuot įkėlę nuotraukų albumą ir paspaudę „sinchronizuoti“, europiečiai nuotraukose privalės rankiniu būdu žymėti visus draugus.

Vienintelis programėlės teikiamas privalumas prieš nuotraukų įkėlimą viešai į socialinį tinklą yra galimybė jomis dalintis privačiai. To „Facebook“ šiandieną trūksta. Nuolat augantis vartotojų nepasitenkinimas privatumo iššūkiais čia vaidina svarbų vaidmenį.

„Facebook“ greičiausiai norėtų Europoje išleisti pilną „Moments“ versiją, tačiau nuolatiniai nesutarimai su Europos privatumo reguliuotojais to neleidžia.

Pavyzdžiui, 2011-aisiais Vokietijos institucijos nusprendė, kad „Facebook“ automatiniai žymių pasiūlymai viešoms nuotraukoms pažeidė privatumo įstatymus. 2012-aisiais Airijos duomenų apsaugos institucijos teigė, kad žymių pasiūlymai netinka Europai.

Praėjusį mėnesį Rusijos fotografo darytos nuotraukos, kurios vėliau buvo patikrintos su veidų atpažinimo programine įranga „FindFace“, parodė, kad įranga 70 proc. tikslumu galėjo nustatyti žmonių tapatybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas