Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ valdoma „WhatsApp“ pranešė, kad jos naudotojų skaičius pasiekė 2 milijardus

„Facebook“ priklausanti žinučių siuntimo platforma „WhatsApp“ trečiadienį pranešė, kad jos klientų skaičius pasiekė daugiau nei 2 mlrd. bei dar kartą patvirtino savo įsipareigojimą stiprinti privatumo apsaugą. „WhatsApp“, kurią „Facebook“ įsigijo 2014 metais, tapo viena dažniausiai naudojamų „Facebook“ programų „šeimos“ paslaugų, siūlančią galimybę siųsti nemokamus pranešimus bei atlikti balso ar vaizdo skambučius.
„WhatsApp“
„WhatsApp“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Privatūs pokalbiai, kurie kadaise buvo įmanomi tik akis į akį, dabar gali vykti dideliais atstumais naudojant pokalbių ir vaizdo skambučių platformą“, – rašoma „WhatsApp“ tinklaraščio įraše.

„Esama tiek daug reikšmingų ir ypatingų akimirkų, kurios vyksta per „WhatsApp“, ir mes esame laimingi, pasiekę šį etapą“, – pridūrė bendrovė.

Pranešime teigiama, kad „WhatsApp“ yra pasirengusi vykdyti savo įsipareigojimus dėl „stipraus šifravimo“, leidžiančio vartotojams privačiai prisijungti prie platformos, nors JAV ir kitų šalių teisėsaugos institucijos prašo daugiau prieigos teisių.

„Patikimas šifravimas yra šiuolaikinio gyvenimo būtinybė. Mes nesilpninsime saugumo savybių, nes tai susilpnintų žmonių saugumą“, – teigė „WhatsApp“.

„Siekdami dar didesnės apsaugos, bendradarbiaujame su aukščiausio lygio saugumo ekspertais, pasitelkiame pramonėje pirmaujančias technologijas, kad užkirstum kelią netinkamam platformos naudojimui, taip pat tikriname kontrolės priemones ir būdus pranešti apie problemas nepažeidžiant privatumo“, – pridūrė bendrovė.

Praėjusią savaitę vaikų apsaugos organizacijos paragino „Facebook“ sustabdyti planus stiprinti visų jos platformų šifravimą, sakydamos, kad tai leis nusikaltėliams laisvai veikti.

„WhatsApp“ naudoja „šifravimą tarp galutinių paslaugos gavėjų“, o daugeliu atvejų gali užkirsti kelią teisėsaugai gauti naudotojų duomenis net turint teismo leidimus.

Socialinis tinklas stengiasi išplėsti šifravimą visose savo pranešimų platformose, įskaitant „Facebook Messenger“ ir „Instagram“.

Vaikų apsaugos organizacijos teigė esančios susirūpinusios, kad stipresnis internetinių mainų šifravimas palengvins dalijimąsi vaikų pornografija.

Visgi stipraus šifravimo rėmėjai tvirtina, kad bet kokia teisėsaugai leidžiama speciali prieiga ar „užnugaris“ susilpnintų saugumą ir ja galėtų pasinaudoti nusikaltėliai, įsilaužėliai ir autoritarinės vyriausybės.

„WhatsApp“ yra vienas iš „Facebook“ programų „šeimos“ narių.

„Facebook“ pranešė, kad maždaug 2,89 mlrd. žmonių visame pasaulyje kasdien naudojasi bent viena iš bendrovės teikiamų paslaugų.

Visgi klientų skaičiaus augimas taip pat pritraukė reguliavimo institucijų ir aktyvistų dėmesį dėl pagrindinių technologijų platformų dominavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai