Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JK finansinių paslaugų priežiūros institucija uždraudė kriptovaliutų mainus

Jungtinės Karalystės finansų priežiūros institucija (FCA) uždraudė didžiausią pasaulyje kriptovaliutų biržą „Binance“. Taip pat paskelbtas įspėjimas vartotojams dėl Binance.com, kuriame patariama saugotis skelbimų, žadančių didelę investicijų į kriptovaliutas grąžą.
Binance
Binance / 123RF.com nuotr.

Visame pasaulyje reguliavimo institucijos priešinasi kriptovaliutų platformoms

Binance.com yra centralizuota internetinė birža, kuri siūlo naudotojams įvairius finansinius produktus ir paslaugas, įskaitant įvairių skaitmeninių valiutų pirkimą ir prekybą jomis, taip pat skaitmenines pinigines, ateities sandorius, vertybinius popierius, taupomąsias sąskaitas ir net skolinimą.

Šiuo metu „Binance Group“ yra įsikūrusi Kaimanų salose, o „Binance Markets Limited“ yra susijusi įmonė, įsikūrusi Londone. Įmonė turi daugybę padalinių, išsibarsčiusių visame pasaulyje, o anksčiau „Binance Group“ buvo įsikūrusi Maltoje.

FCA teigė, kad „Binance Markets Limited“ (BML), kuri priklauso „Binance Group“, šiuo metu negali vykdyti jokios reguliuojamos veiklos be išankstinio raštiško FCA sutikimo. Ji turi iki trečiadienio įvykdyti sprendimą.

Reguliavimo institucija taip pat pabrėžė, kad joks „Binance Group“ neturi jokio leidimo, registracijos ar licencijos vykdyti reguliuojamą veiklą Jungtinėje Karalystėje.

Uždraustos lažybos

Jungtinės Karalystės gyventojams neleidžiama naudotis „Binance“ paslaugomis siekiant spekuliuoti arba lažintis dėl to, ar kriptovaliutos, pavyzdžiui, „Bitcoin“, kaina kils, ar kris.

Tačiau jiems vis tiek leidžiama naudotis svetaine kriptovaliutoms pirkti ir parduoti, BBC World Service laidai „World Business Report“ sakė kriptovaliutų analitikas Colinas Stone.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kriptovaliutos
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kriptovaliutos

Tačiau „Binance“ BBC sakė, kad FCA pranešimas neturi „tiesioginio poveikio“ paslaugoms, kurias ji teikia savo svetainėje Binance.com.

„BML yra atskiras juridinis subjektas ir nesiūlo jokių produktų ar paslaugų per svetainę Binance.com“, – sakė „Binance“ atstovas spaudai.

„Binance Group“ įsigijo BML 2020 m. gegužės mėn. ir dar nepradėjo savo verslo Jungtinėje Karalystėje bei nepasinaudojo FCA reguliavimo leidimais.

Ne pirmas kartas

Tai ne pirmas kartas, kai „Binance“ sulaukia priežiūros institucijų dėmesio dėl savo pasaulinės veiklos.

JAV vieną iš įmonės padalinių – „Binance Holdings“ – tikrino JAV vertybinių popierių ir biržų komisija (SEC), konkrečiai jos pareigūnai, susiję su pinigų plovimu ir mokestiniais pažeidimais, praneša agentūra „Bloomberg“.

SEC balandžio mėn. paskelbė panašų įspėjimą JAV vartotojams dėl šios platformos.

123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.
123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.

Šeštadienį „Binance“ paskelbė, kad pasitraukia iš Kanados Ontarijo miesto, po to, kai Ontarijo vertybinių popierių komisija (OSC) apkaltino ją ir kelias kitas kriptovaliutų prekybos platformas nesilaikant provincijos taisyklių.

O penktadienį Japonijos finansinių paslaugų agentūra (FSA) antrą kartą per trejus metus įspėjo „Binance“, kad ji veikia šalyje be leidimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas