Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gegužę turėtų pasirodyti testai, parodysiantys įgytą atsparumą koronavirusui

Šveicarijos farmacijos milžinė „Roche“ penktadienį paskelbė sukūrusi antikūnų testą, kurį tikisi pradėti gaminti gegužę ir kuris leis nustatyti, ar žmogus buvo užsikrėtęs COVID-19, net jei nepasireiškė jokių ligos simptomų.
Serologiniai SARS-CoV-2 testai
Serologiniai SARS-CoV-2 testai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Roche“ pareiškime teigiama, kad bendrovė sukūrė „Elecsys Anti-SARS-CoV-2“ imunologinį tyrimą, kuris, naudojant kraujo mėginį, leidžia aptikti antikūnus, kad būtų galima nustatyti organizmo imuninę reakciją į naująjį koronavirusą, sukeliantį COVID-19.

Viso pasaulio tyrėjai skuba sukurti vadinamuosius viruso serologinius testus, žinomus kaip SARS-CoV-2. Pasaulyje koronavirusu jau užsikrėtė daugiau nei 2,1 mln. žmonių, mirė daugiau 141 tūkst. žmonių.

„Antikūnų tyrimai yra labai svarbūs siekiant identifikuoti tuos, kurie užsikrėtę virusu, ypač tuos, kurie galbūt buvo užsikrėtę, bet kuriems nepasireiškė simptomų“, – pareiškime pabrėžė „Roche“.

Bendrovė pridūrė, kad testai taip pat galėtų leisti tikrinti tokias didelės rizikos grupes kaip sveikatos priežiūros darbuotojai, siekiant nustatyti, ar jie jau turi tam tikrą imunitetą, pridūrė „Roche“.

„Kai mes daugiau suprasime apie COVID-19 atveju susidarantį imunitetą, galėsime padėti visuomenei greičiau grįžti prie įprasto gyvenimo“, – pridūrė bendrovė.

„Roche“ teigė bendradarbiaujanti su JAV maisto ir vaistų administracija (FDA), siekdama užtikrinti „neatidėliotiną leidimo išdavimą“, kad testą būtų galima pateikti į rinką, ir teigė, kad jis taip pat bus prieinamas ir rinkose, kuriose leidžiamos Europos CE ženklo sertifikatu paženklintos prekės.

Bendrovė teigė, kad iki birželio mėnesio ketina pagaminti dešimtis milijonų naujųjų testų, o vėliau „kiek įmanoma labiau padidinti gamybą“.

„Roche“ nurodė, kad testus galima apdoroti naudojant kelis analizatorių modelius, jau naudojamus ligoninėse ir etaloninėse laboratorijose visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas