Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Geriausias žaidimas pagal „Marvel“ komiksus? „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ apžvalga

„Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ – turbūt pats didžiausias metų netikėtumas ir garantuotai nustebins bet kurį žaidėją. Jeigu mėgstate „Marvel“ visatą, komiksus bei superherojus – tai taps apskritai vienu geriausių žaidimų šiemet. Jei išvardintų dalykų nemėgstate – garantuotai nustebsite pamatę vien tai, kiek daug ir kokybiško humoro kūrėjai sugebėjo sutalpinti į „Guardians of the Galaxy“.
„Marvel‘s Guardians of the Galaxy“
„Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ / Artūro Rumiancevo nuotr.

Čia žaidimo veikėjai tiek kalbasi tarpusavyje – bei taip nuoširdžiai – kad visų dialogų net neįmanoma išklausyti, o tie, kuriuos išgirstame – tokie, kuriuos norisi cituoti draugams. Na, bet mes jau truputį nuskubėjome. Apie viską – nuo pradžių.

Taigi, mes jau gerai žinome, kas yra nelabai vykęs žaidimas apie superherojus ir už jį mes turime dėkoti tiems patiems leidėjams, kurie išleido ir dabar apžvelgiamą „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“. O blogasis žaidimas – „Marvel‘s Avengers“, kurį kūrėjai taiso ir niekaip nepataiso iki šiol.

Itin išsamią ir daugialypę jo apžvalgą galite rasti mūsų portale, tad jei jos nematėte – rekomenduojame užmesti akį. Na, o „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ buvo pristatytas dar šią vasarą ir jau dabar, rudenį, žaidimas buvo paleistas į prekybą. Ar jo leidėjai pasimokė po „Avengers“ klaidų?

Stebėtina, bet visu 100-u procentų. „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ kūrė studija „Eidos Montreal“, o ši, nežinantiems, buvo atsakinga už abu naujuosius „Deus Ex“ žaidimus – „Human Revolution“ ir „Mankind divided“. Taip pat – už žaidimą „Shadow of the Tomb Raider“.

Kodėl (ir kuo) vienas geriausių?

Taigi, kuo „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ yra toks geras ir išskirtinis? Pirmiausiai – žaidimo veikėjai ir jų įgarsinimas. Ar esate kada patyrę jausmą, kai žiūri filmą, pamėgsti veikėjus, o vėliau įsijungi žaidimą ir apima jausmas, kad tai – tas pats filmas?

Tai būtent tokį įspūdį žaidžiant palieka „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ žaidimas, kuris ne tik panašus į pirmas dvi to paties pavadinimo filmo dalis, bet netgi jas pranoksta. Dar įspūdingiau yra tai, kad žaidime visus pagrindinius personažus įgarsino visai kiti aktoriai nei tie, kuriuos matėme bei girdėjome filmuose, tačiau skamba jie stebėtinai panašiai į filmo.

Maža to, aktoriai žaidimui „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ įrašė tiek dialogų eilučių, kurios vietomis netgi labai dinamiškos ar suimprovizuotos, kad bežaidžiant atrodo, jog žaidimą garsinę žmonės tiesiog protingai išnaudojo visą karantiną.

Artūro Rumiancevo nuotr./Mėgstate keistus, įdomius personažus? Tada taip, jūs tuo adresu.
Artūro Rumiancevo nuotr./Mėgstate keistus, įdomius personažus? Tada taip, jūs tuo adresu.

Toliau – trukmė. Kada paskutinį kartą žaidėte linijinį žaidimą, kuris trūktų daugiau nei 20 valandų? „Marvel‘s Guardins of the Galaxy“ yra būtent toks.

Tai – nėra atviro pasaulio žaidimas ir jame rasime vos 16 linijinių misijų, bet pasiruoškite jam atseikėti mažiausiai 20 valandų savo laiko. Kita vertus, net tokios trukmės žaidimas sugeba neatsibosti ir nuolat įtraukti žaidėją. Tai – netikėtomis žaismo vietomis, tai visiškai pakeičiant žanrą į lėktuvų mūšius, o kartais – įterpiant senus gerus „quick time event‘us“.

Žaidimas vietoje „humoro klubo“

Taip pat vienas svarbiausių akcentų žaidime – humoras. Žinoma, tikrai nesinori pergirti žaidimo už humorą, ypatingai, kai tai – labai individualus dalykas, bet... žaidimas iš tiesų yra neįtikėtinai juokingas ir turbūt galima pasakyti, kad čia progų net balsu kvatotis suras tiek mėgstantys tiesmukesnį humorą, tiek tie, kas vertina vien rafinuotus pokštus.

Jeigu iš šio žaidimo surinktume absoliučiai visus juokelius ir juokingas situacijas – išeitų tokio storio knyga, kad jos vienam žmogui nepavyktų pakelti.

Siužetas vertas filmų ir serialų

Vos nepamiršau – siužetas! Jeigu manėte, kad „Marvel“ geriausius scenarijus jau iššaudė savo supherojų filmams, tuomet jūsų tikrai laukia nemenka staigmena.

Nes „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ pasakoja visiškai naują, negirdėtą ir ne tik originalią, bet ir nenuspėjamą istoriją. Žaidimo siužetas tikrai įtraukia ir dėl to nenorime atskleisti net mažiausių detalių apie jį, bet galima džiugiai pasakyti, kad žaidime viskas, kas nutinka siužeto rėmuose, vėliau apsijungia ir čia nėra nei vieno palaido istorijos galo.

Už tai kūrėjus norisi ne juokais pagirti. Sukurti įtraukiantį ir dėmesį išlaikantį siužetą šiandien yra ne mažas iššūkis, ypač, kai kuriama pagal tokį įvairialypį ir neišsemiamą šaltinį kaip komiksai. Beje, komiksų, patikėkite, vien apie „Guardians of the Galaxy“ yra daug ir įvairių.

Tad vien faktas, kad kūrėjai sugebėjo atrasti tokią „Galaktikos sergėtojų“ arką, kuri taip tiktų žaidimui – stipriai sveikintina. Žaidimo istorija tiek gera, kad net darosi kiek neramu galvojant apie neišvengiamą „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ žaidimo tęsinį – ar pavyks surasti kažką bent perpus tiek pat gero?

„Mass Effect“, tik žiauriai juokingas

Na, o kalbant apie žaidimą plačiau, ar jame dar teks ką nors daryti be istorijos gvildenimo bei „bajerių“ klausymo? Tikrai taip. Čia mes ir sėlinsime, ir ieškosime slaptų daiktų ar reikalingų resursų, lankysime skirtingas planetas, matuosimės naujus kostiumus savo personažams, atrakinsime naujų galių ar ginklų, kovosime su priešais ir t. t.

Jeigu reikėtų šį žaidimą lyginti su kokiu nors kitu, tiksliausias apibūdinimas būtų žaidimų serija „Mass Effect“, tik „Guardians“ kiek paprastesnis ir žymiai juokingesnis. Be to, galima sakyti, kad „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ kūrėjai savo žaidime nutarė išbandyti kuo daugiau ir įvairesnių žaismo formų, todėl žaidimas turi tokią išskirtinę dinamiką.

Artūro Rumiancevo nuotr./Pabūvosime skirtingose planetose visomis įmanomomis klimato sąlygomis.
Artūro Rumiancevo nuotr./Pabūvosime skirtingose planetose visomis įmanomomis klimato sąlygomis.

Liūto dalį žaismo suvalgo naujų pasaulių tyrinėjimas bei kova. Priešų įvairovė kovose tikrai džiugina, taip pat labai malonų įspūdį palieka ir kartais sutinkami bosai. Visi jie – kardinaliai skirtingi ir susidūrus su kiekvienu iš jų teks keisti taktiką ar pasitelkti net visai kitokį žaismą. Kalbant apie įprastus priešus – situacija panaši.

Priešų modelių bus tikrai daug, visi jie labai skirtingi, o kaskart juos sutikus turėsime pergalvoti kovos strategiją. Laimei, nors valdome tik pagrindinį veikėją Peterį, komandas duoti galėsime ir kitiems „Galaktikos sergėtojų“ nariams, todėl teks priprasti nuolat įsakinėti Roketui svaidyti granatas arba Gamorai šlaistytis savo šaltaisiais ginklais.

Kita vertus, kovos su paprastais priešais dažniausiai vien tuo ir apsiribos – sudaliname įsakymus komandos nariams, o patys pyškiname iš dviejų blasterių į priešus.

Kai yra galimybė – sukviečiame visus į krūvą įkvepiančiai kalbai ir tuomet galime specialiomis galiomis kurį laiką naudotis neribotai. Iš pradžių šis gana paprastas kovų modelis atrodo gana dinamiškai ir naujai, bet perėjus daugiau nei pusę žaidimo pasimato jo siūlės ir supranti, kad viskas labai paprasta ir netgi šiek tiek monotoniška.

Saldainis mūsų akims

Laimei, kovas dažnai paįvairina skirtingų pasaulių tyrinėjimas ir tiesiog įdomesnių dialogų ar paslapčių medžiojimas. Šioje vietoje atsiskleidžia ir visas „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ grafikos grožis – kiekvienas pasaulis skiriasi vienas nuo kito, o visuose iš jų akis stebins detalių gausa ar netgi vėjo prie žemės spaudžiami krūmai.

Artūro Rumiancevo nuotr./Norite pakeliauti kosmoso platybėse, bet nerandate kelionių organizatoriaus? Štai jums bilietas žaidimo „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ pavidalu!
Artūro Rumiancevo nuotr./Norite pakeliauti kosmoso platybėse, bet nerandate kelionių organizatoriaus? Štai jums bilietas žaidimo „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ pavidalu!

Kiekviename aplankomame pasaulyje kūrėjai nepagailėjo specifinių išskirtinių efektų, vizualinių staigmenų ar paprasčiausios spalvinės dinamikos, todėl pabūsime ir futuristiniame metropolyje, ir sniegynuose, ir net tokiose planetose, kurių anksčiau apskritai neteko matyti. Taigi, jeigu ieškote saldainiuko akims – manykite, kad jį jau tikrai suradote.

Atskiras pagyrimas kūrėjams už tai, kad „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ žaidime, kaip ir priklauso, groja atitinkama muzika. Jei tiksliau – 80-ųjų ir 90-ųjų hitai, tad tokios muzikos gerbėjai skris tiesiai į muzikinį kosmosą. Kai kurias dainas pagrindiniai personažai netgi dainuoja patys ir tai tampa dar didesnėmis staigmenomis žaidėjui. Tad tokių situacijų verta paieškoti patiems, atidėjus į šalį pagrindinį siužetą.

Marš žaisti!

Ką galima pasakyti apibendrinant? „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ tikrai yra labiausiai nustebinęs šių metų žaidimas. Net jeigu nemėgstate komiksų ir „Marvel“ filmų ar neskyrėte jiems per daug dėmesio – šis žaidimas jus tikrai maloniai nustebins. O jeigu „Marvel“ dievinate, o gero žaidimo apie superherojus nežaidėte dar nuo „Marvel‘s Spider-man“ laikų, tuomet „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ jums tikrai nuplėš stogą.

Žaidimas „Marvel‘s Guardians of the Galaxy“ pasirodė šių metų spalio 26 dieną konsolėms „PlayStation 5“, „Xbox Series X“, „PlayStation 4“, „Xbox One“, „Nintendo Switch“ ir asmeniniams kompiuteriams. Žaidimo kodą apžvalgai suteikė jo leidėjas „Square Enix“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas