Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gimęs bėgti“: Kinijos humanoidinis robotas yra „greičiausias pasaulyje“ – tokiu tapti padeda sportbačiai

Humanoidinis robotas STAR1 gali išvystyti 3,6 metro per sekundę (m/s) maksimalų greitį – tai padaryti jam padeda sportbačiai, rašo „Live Science“.
Robotas STAR1.
Robotas STAR1. / Stop kadras
Temos: 2 Bėgimas Robotas

Mokslininkai pademonstravo naują robotą humanoidą, kuris gali bėgti kiek daugiau 3,6 metro per sekundę (m/s) greičiu. Tai yra greičiausia iki šiol sukurta tokio tipo mašina, nors toks greitis buvo pasiektas tik su specialia avalyne.

STAR1 yra Kinijos bendrovės „Robot Era“ sukurtas dvikojis robotas, kurio ūgis – 171 cm, o svoris – 65 kg.

Reklaminiame vaizdo įraše komanda Gobi dykumoje Kinijos šiaurės vakaruose pastatė du STAR1 robotus greta vienas kito ir vienam modeliui uždėjo sportbačius, kad patikrintų, ar dėl to jis bėgs greičiau. Ir taip, jis bėgo greičiau.

Didelio sukimo momento variklių ir dirbtinio intelekto algoritmų varomas STAR1, avintis avalynę, judėjo įvairiomis vietovėmis, įskaitant pievas ir žvyrą, bėgiojo asfaltuotais keliais ir žeme, o didžiausią greitį išlaikė 34 minutes.

Jis aplenkė „Unitree“ robotą H1, kuris 2024 m. kovo mėn. pasiekė ankstesnį dvikojų robotų greičio rekordą – 3,3 m/s. Tiesa, H1 techniškai nebuvo bėgimo robotas.

„STAR1“ naudoja dirbtinio intelekto aparatinę įrangą, kuri, kaip teigiama „Robot Era“ svetainėje, pasižymi 275 trilijonų operacijų per sekundę (TOPS) apdorojimo galia.

Tai daug daugiau nei tipinė dirbtinio intelekto apdorojimo galia, kurią galima rasti daugelyje geriausių nešiojamųjų kompiuterių, kurių sparta svyruoja nuo 45 iki 55 TOPS. Robotas taip pat turi 12 laisvės laipsnių, kurie reiškia jo sąnarių skaičių ir judesių, kuriuos jis gali atlikti, diapazoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito