Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ iš naudotojų buvimo vietos automatiškai šalins apsilankymus abortų klinikose

"Google" teigia, kad artimiausiomis savaitėmis iš naudotojų buvimo vietos istorijos pradės automatiškai šalinti apsilankymus abortų klinikose, smurto artimoje aplinkoje prieglaudose, svorio metimo klinikose ir kitose potencialiai jautriose vietose.
„Google“
„Google“ / 123RF.com nuotr.

Penktadienį bendrovės tinklaraštyje paskelbtame pranešime teigiama, kad duomenų pašalinimas bus atliekamas „netrukus po“ apsilankymo. Šis pokytis vyksta po JAV Aukščiausiojo Teismo sprendimo panaikinti 50 metų senumo konstitucinę teisę į abortą.

Dėl to mažiausiai aštuonios dešiniosios pakraipos valstijos nedelsdamos uždraudė abortus, o artimiausiomis savaitėmis jų pavyzdžiu paseks dar maždaug tiek pat valstijų.

Google pranešime, pavadintame „Žmonių privatumo apsauga sveikatos temomis“ teigiama, kad šiais privatumo atnaujinimais siekiama iš „Google“ serverių pašalinti atrinktus duomenis, kurie galėtų būti panaudoti persekiojant žmones.

Tiesa, kaip rašo „The Verge“, paieškos ir „YouTube“ naršymo istorijos taip pat saugo daug asmeninės informacijos, tačiau „Google“ pranešime apie tai neužsimenama.

Nors teisiškai „Google“ turi vykdyti tam tikrus vyriausybių reikalavimus pateikti duomenis, bendrovė pakartojo, kad ji „ir toliau priešinsis pernelyg plačių ar kitaip teisiškai nepriimtinų reikalavimų vykdymui“.

„Google“ taip pat teigė, kad praneš naudotojams, kai perduos jų duomenis vyriausybei, išskyrus atvejus, kai jai bus nurodyta to nedaryti arba kai kils neatidėliotinų saugumo problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas