Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Huawei „FreeBuds Lipstick“ belaidžių ausinių apžvalga: lūpdažis kišenėje?

Austrijos sostinėje vykusiame renginyje prieš porą mėnesių „Huawei“ pristatė riboto tiražo belaides ausines „FreeBuds Lipstick“. Įdomaus dizaino ausinės be abejonės traukia akį, bet ar jų kokybė atitinka kainą?
„FreeBuds Lipstick“
„FreeBuds Lipstick“ / Gamintojo nuotr.

Grožis ateina su našta

Privalėjau pradėti apžvalgą nuo ausinių dizaino, nes, akivaizdu, kad jis dėmesį patraukia pirmiausiai.

Nors dažnu atveju manęs nežavi idėja universalų daiktą paversti itin pritaikytu moterų ar vyrų rinkai, šį kartą slepiuosi kamputyje, nes ausinių-lūpdažio idėja užkariavo mano širdį akimirksniu.

Lūpų dažus primenantis dėklas pagamintas iš nerūdijančio plieno. Anot „Huawei“, dėklo paviršius yra „lygus kaip veidrodis. Kaskart žvilgtelėję, pamatykite atsispindintį grožį“. Na, nesu tikra dėl to grožio – dėklas labai imlus pirštu „apčiupinėjimui“, tad norint jame bent kažką įžvelgti, tektų blizginti kas kartą prisilietus.

Reikia pridurti, kad pats dėklas (su ausinėmis viduje) yra sunkus – rankoje jaučiasi kokybiškas plieno svoris. Palyginimui, „AirPods Pro“ viena ausinė sveria 5,4 g, o įkrovimo dėklas 45,6 gramo, kai „Huawei FreeBuds Lipstick“ viena ausinė sveria sveria 4,1 g, tačiau dėklas (be ausinių) jau visus 84.5 gramus – dvigubai daugiau už „AirPods Pro“.

Svorio minusas turbūt daugiausia pasimato nepatogume, norint ausines nešiotis kišenėje. Dėl didesnio svorio viena rūbo pusė tiesiog nulinksta. Smulkmena, bet pastebėti verta.

Dėklas susideda iš dviejų dalių – apatinėje dalyje yra baterija, vienas magnetas ir skylės koteliams, o viršutinė dalis yra tik pasyvus dangtelis su papildomu magnetu, užtikrinančiu sandarumą. Dangtelis nusiima pilnai – priešingai, nei įprastose belaidėse ausinėse, kur dangtelis atsivožia, bet lieka pritvirtintas prie kūno. Mano požiūriu, tai didelis minusas, nes rankose atsiranda papildoma detalė, suteikianti apkrovimo jausmą.

A.Tarailaitės nuotr./„Huawei FreeBuds Lipstick“
A.Tarailaitės nuotr./„Huawei FreeBuds Lipstick“

Erzina ir tai, kad dangtelį tinkamai uždėti galima tik viena pozicija – jog per vidurį einanti auksinė linija susijungtu su pagrindo linija. Tad norint uždaryti ausines nežiūrint, dažnu atveju nepataikysite iš pirmo karto.

Iš vidaus pačios ausinės yra tokios pat kaip „Freebuds 4“ – atviros ausies dizainas, standartinio ilgio kotelis ir net baterijos talpa išliko tokia pati – 30 mAh kiekvienoje ausinėje, dar 410 mAh – korpuse. Skirtumas čia yra spalva – nuostabiai sodri raudona, kuri atkreipia dėmesį.

Baterija ir garsas

„Huawei FreeBuds Lipstick“ palaiko prisijungimą prie „Android“ ir „iOS“ operacinių sistemų, tad jas galima naudoti su įvairiais įrenginiais. Man ausines jungiantis prie „iPhone 12“ nei karto neiškilo problemų.

A.Tarailaitės nuotr./„Huawei FreeBuds Lipstick“ dėžutė. Viduje pridėtas įkrovimo laidas.
A.Tarailaitės nuotr./„Huawei FreeBuds Lipstick“ dėžutė. Viduje pridėtas įkrovimo laidas.

14,3 mm LCP dinaminė tvarkyklė sumontuota abiejuose ausinių kištukuose. Dažnių spektras siekia iki 40 kHz, tad sodrūs tembrai skamba švariai. Abiejuose ausinių kištukuose sumontuoti atskiri žemųjų dažnių stiprintuvai, užtikrinantys stipresnes diafragmos vibracijas ir generuojantys stipriuosius dažnius. Ausinės taip pat naudoja adaptyvaus prisitaikymo prie ausų technologiją, optimizuojančią garso kokybę pagal unikalią jūsų ausų formą.

Iš tiesų, patys ausinukai yra pažįstami ir, kaip ir „Freebuds 4“, yra šiek tiek linkę išslysti iš ausų staigių judesių metu. Nepatarčiau su jais eiti į sporto salę, tačiau jie yra gana patogūs ilgesniems klausymosi seansams sėdint.

Šoninio triukšmo izoliacijos funkcija nėra niekuo patobulėjusi nuo „Freebuds 4“ – garso izoliacija veikia, bet ne pilnai, matyt, dėl ausinių dizaino. Kaip ir minėjau „Freebuds 4“ apžvalgoje, važiuojant viešuoju transportu neįsijungus muzikos, triukšmas tikrai nedings ir girdėsis, tiesiog jo bus šiek tiek mažiau, bet naudojant ausines namuose be muzikos, jos laisvai izoliuos ventiliatoriaus sukeliamus garsus.

A.Tarailaitės nuotr./„Huawei FreeBuds Lipstick“
A.Tarailaitės nuotr./„Huawei FreeBuds Lipstick“

Pažįstama bus ir išmanioji lietimo funkcija ant ausinukų kotelių – taip pat kaip „Freebuds 4“ garsą galite didinti ar mažinti braukdami aukštyn/žemyn, ilgiau paspaudus įsijungia/išsijungia triukšmo izoliacijos rėžimas, o bakstelėjus du kartus persijungia daina arba sustabdomas skambutis.

Anot „Huawei“, muzikos grojimo trukmė visiškai įkrovus įkroviklį siekia 22 valandas, o pilnai įkrovus ausines – 4 valandas (su išjunta triukšmo slopinimo funkcija). Čia priekaištų neturiu, maždaug tiek ausinių baterija išlaikė neišsikrovusi ir man.

Pakrauti ausines iš dėklo man užtruko apie pusvalandį, o pilnai įkrauti patį dėklą – maždaug valandą.

Ausinių naudojimui taip pat galima atsisiųsti „AI Life“ programėlę, ji leidžia pasikeisti prisilietimais valdomų funkcijų paskirtį pagal savo norus. Asmeniškai aš programėlės nenaudojau, nes nenorėjau apkrauti telefono, o visos funkcijos man ir taip tiko.

Taigi, kokia būtų galutinė išvada?

Akivaizdu, kad ausinės tikrai labai gražios – dizainas traukia akį ir išsiskiria iš visų kitų rinkoje dominuojančių modelių. Kalbant apie garso kokybę ir kitus parametrus, „FreeBuds Lipstick“ yra „Freebuds 4“ brolis dvynys, tik aprengtas dailesne suknele. Tai nėra prastas variantas, ausinės geros kaip ir bet kurios naujausios belaidės „Huawei“ ausinės, tačiau atsižvelgiant į 200 eurų siekiančią kainą, tenka pripažinti, kad perkant šias ausines jūsų investicija keliauja į jų išorinį grožį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas