Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Huawei P50 pro“ apžvalga: kaip sekasi telefonams be „Google“?

Ne paslaptis, kad pastaruoju laikotarpiu „Huawei“ nebuvo lengva: JAV įvesti apribojimai, pasaulį užvaldęs lustų trūkumas, NKSC tyrimas dėl įrenginių saugumo spragų. Bet praėjus beveik metams nuo numatyto išleidimo, pasirodė „Huawei P50 pro“, tad apžvelkime jį.
„Huawei P50 Pro“
„Huawei P50 Pro“ / Huawei nuotr.

Pirmi įspūdžiai

„Pro“ turi „Dual-Matrix Camera Design“ (dvigubos matricos kameros dizainą) – dvi didžiules, apvalias kameras, išdėstytas viena virš kitos viršutiniame kairiajame telefono nugarėlės kampe.

Kaip ir su „Huawei nova 9“, taip ir dabar šis sprendimas manęs nežavi. Telefonas neatrodo elegantiškai, nors viskas, nuo kampų dizaino iki nugarėlės spalvos, turi potencialo. Kameros atrodo kaip du neproporcingai dideli blynai.

Nors „Huawei“ pristatė keturių spalvų telefoną – „Cocoa Gold“, „Pearl White“, „Charm Pink“ ir „Golden Black“ – Lietuvoje rasite auksinį ir juodą variantą.

Paėmus į ranką, telefonas tikrai patogus. Sveria 195 g. ir yra 158.8 x 72.8 x 8.5 mm. dydžio, tad laikyti jį lengva, ekranas pakankamai didelis. Smagu ir tai, kad prie pakrovimo lizdo yra ir vieta SIM kortelei įdėti.

Patiko ir šoninis dizainas su užlenktais kampais, bet turbūt geriausia dalis vartotojui yra dėžutės turinys. „Huawei“ dar kol kas nelinksta eiti „Samsung“ ar „iPhone“ pasirinktu keliu – skirtingai nei šios dvi bendrovės pirkėjams duoda ne tik laidą, bet ir adapterį. Be to, dėžutėje taip pat pridedamas permatomas telefono dėkliukas, kuris yra gera alternatyva išspręsti ant nugarėlės lengvai paliekamų pirštų antspaudų problemą.

Baterija

Modelis turi 4360 mAh talpos bateriją ir „EMUI“ operacinę sistemą, kuri giriama už fono energijos valdymą.

A.Tarailaitės nuotr./Huawei P50 pro
A.Tarailaitės nuotr./Huawei P50 pro

Kaip ir minėjau, „Huawei“ prideda 66 W „SuperCharge“ adapterį, kuris per 30 minučių įkrauna telefoną iki daugiau nei 80 proc. Pilnai telefoną įkroviau per maždaug 50 minučių, o dienai ištempti, naudojant telefoną nuo ryto iki vakaro pilnu ritmu, man užteko 65 proc. įkrovimo.

Ekranas

Pirmą kartą P serijoje pasiektas 120 Hz atnaujinimo dažnis, todėl ekrano vaizdas itin sklandus. Kartu su juo veikia žaidimams tinkantis 300 Hz dažnis ir 1440 Hz PWM apšvietimo valdymas, 2700px x 1228px skiriamoji geba užtikrina aiškią 450ppi raišką. Kalbant paprastai, o ne skaičiais, ekranas ryškus, naršant internete vaizdas nestringa.

Prie ekrano prijungta stereo garsiakalbių pora, o garsiakalbių grotelės įtaisytos viršutiniame ir apatiniame telefono krašte, tačiau didelis minusas – kaip ir daugumoje naujausių telefonų, modelis neturi atskiro lizdo ausinėms, o komplektacijoje nėra adapterio, skirto USB-C paversti laidinių ausinių kištuku, todėl geriausia naudoti belaides ausines.

Kameros

Šioje kategorijoje nėra daug ką kalbėti – „Huawei P50 pro“ kameros yra tikrai nepriekaištingos.

Gale – keturi „Leica“ objektyvai: pagrindinis 50 MP, 65 MP periskopinis, 40 MP monochrominis ir plataus kampo 13 MP. Vaizdą galima priartinti iki 100 kartų, o priekinė kamera yra 13 MP ir turi visas pagrindines funkcijas, kurių paprastai tikisi vartotojas: galima fotografuoti portretus, yra naktinis ir plataus kampo rėžimai. Taip pat galima rasti paruoštukus socialinių tinklų įrašams.

A.Tarailaitės nuotr./Huawei P50 pro
A.Tarailaitės nuotr./Huawei P50 pro

Apskritai, nuotraukų kokybė tikrai gera, spalvos ryškios, daug visokių funkcijų, su kuriomis galima žaisti (tiesa, beveik visas turi ir senesnis modelis).

Kaip su „Google“?

Tiems, kas nežinojote – po to, kai D.Trumpo administracija įtraukė „Huawei Technologies Co Ltd“ į prekybos juodąjį sąrašą, naujuose „Huawei“ produktuose nebeliko prieigos prie „Google“ paslaugų, įskaitant programėlių parduotuvę „Google Play“ ir vaizdo įrašų platformą „YouTube“.

Vietoj „Google Play“ ar „App Store“, „Huawei“ telefonuose rasite „App Gallery“. Nors kompanija stengiasi papildyti šią parduotuvę visomis mūsų mylimomis programėlėmis, deja, procesas vyksta lėtai, nes didelių pasikaitimų nuo anksčiau testuoto „Huawei nova 9“ nepastebėjau.

Akivaizdu, kad nerasite „YouTube“, tačiau taip pat nėra ir „Facebook“, „Instagram“ ir pan. Bus parodyti šių programėlių atsisiuntimo variantai, tačiau norint tai padaryti, telefonas nukreips jus į trečiųjų šalių puslapius, iš kurių ir bus vykdomas atsisiuntimas. Tai nėra pats saugiausias variantas, nes trečiųjų šalių puslapiuose galima pasigauti ne vieną virusą.

Akivaizdu, kad dėl to telefono patogumas niekaip neprilygsta jausmui naudojant įprastą „Samsung“ ar „iPhone“ telefoną. Net ir atsisiuntus „YouTube“, įeinama yra per internetą, dėl to naudojimo patirtis neprilygsta įprastam programėlės suteikiamam pojūčiui.

A.Tarailaitės nuotr./Huawei P50 pro
A.Tarailaitės nuotr./Huawei P50 pro

Taip pat, kita erzinanti funkcija – tik įsijungus telefoną pirmą kartą, jame jau rasite įdiegtą begalę nereikalingu programų, pavyzdžiui „Snapchat“ ar „Tinder“. Abejoju, ar visų jums prireiks, tad sugaišit papildomą laiko tarpą jas šalindami iš savo mobilaus.

Kiti trūkumai

Dar keli minusai, verti paminėjimo – telefone nėra 5G, o mano asmeninio nepasitenkinimo sulaukė kelios telefono animacijos. Skonio reikalas, bet man „Huawei“ programėlių piktogramos bei siūlomi atrakinimo ekrano stiliai atrodo gan pigiai. Apskritai, atrodo, kad „Huawei“ savyje bando sumiksuoti „Samsung“ ir „iPhone“ dinamiką, taip galiausiai nepasiūlydami nieko naujo ar savito.

Baigiamasis žodis

Šio modelio telefonai siūlomi tik vieno dydžio atminties, tad didelio pasirinkimo nėra. 8 GB RAM ir 256 GB vidinės atminties modelis Lietuvoje kainuoja apie 1200 eurų.

Ar telefonas vertas savo kainos? Sunku pasakyti. Mano požiūriu, kiek brangoka prašyti tokios pačios sumos už telefoną, kuris neturi „Google“. Palyginimui, tos pačios atminties naujausias „iPhone 13“ Lietuvoje kainuoja 1300 eurų – vos 100 eurų brangiau.

Tad susumuojant, pliusai – puikios kameros, gerai laikanti baterija, patogus dizainas, atsparumas vandeniui ir dulkėms. Minusai – nėra 5G, „Google“ ir (skonio reikalas) nesimpatiškai atrodančios kameros bei kai kurios animacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas