Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Huawei“ pristatė savo naujausius flagmanus: stebins triguba kamera

Stebinti – tai misija, kurią kiekvienais metais, kiekvieno naujų įrenginių pristatymo metu turi vykdyti telefonų gamintojai, norintys nutiesti sau plačiausius kelius į vartotojų širdis. Kas tą daro išlenktais ekranais, kas įdomiau iškarpytomis ekranų formomis, kas išpuoselėta programine įranga. Kinų „Huawei“, besigviešiantys iš populiariausių telefonų gamintojų reitingo antros vietos išstumti „Apple“, 2018 metų pavasarį nusprendė stebinti triguba pagrindine kamera.
„Huawei P20 Pro“ pristatymas
„Huawei P20 Pro“ pristatymas / V.Neverausko / 15min nuotr.

Į Paryžių šimtus žurnalistų sukvietę populiariausi kiniškų telefonų gamintojai pristatė du naujųjų flagmanų serijai priskiriamus įrenginius: „P20“ ir „P20 Pro“. Tiesa, triguba kamera – tik antrojo, „Pro“ modelio išskirtinumas.

VIDEO: Meet the #HuaweiP20 live from Paris. #SeeMooore

Richardas Yu, dabartinis „Huawei“ vadovas, paskelbė, kad 2017 m. įmonė pardavė 153 mln. telefonų ir dabar tvirtai užima trečią poziciją tarp išmaniųjų telefonų gamintojų, tačiau labai aktyviai kėsinasi iš antrosios vietos išstumti „Apple“. Praėjusiais metais „Huawei“ išlaidos tyrimams ir diegimui buvo 10,4 mlrd. JAV dolerių – didesnes sumas inovacijoms kurti skiria tik 5 įmonės pasaulyje, šiuo atžvilgiu atsilieka ir „Apple“.

2016 m. prasidėjęs „Huawei“ bendradarbiavimas su „Leica“ tęsiasi toliau – „P9“ modelis buvo vienas pirmųjų įrenginių pasaulyje su dvigubo lęšio kamera. O šiemetiniuose modeliuose, anot R.Yu, įdiegta „profesionali fotografavimo technologija“. Ir jeigu kamerų kokybės požiūriu kinų įmonė yra viena iš „kiečiausių“ pasaulyje, tai dizaino požiūriu viena „Huawei“ akis visada būna nukreipta į „Apple“. Tad ir „P20“ serijos telefonai yra su „Apple iPhone X“ stiliaus ekrano iškirpimu viršuje – pašalinta kiek įmanoma daugiau ekraną gaubiančio rėmelio, tačiau viršutinėje ekrano dalyje, kur teko sutalpinti rinkinį jutiklių, liko mažas juodas plotelis. Tiesa, bent du kartus mažesnis, nei „iPhone X“.

„P20 Pro“ ekranas – 6,1 colių įstrižainės, kiek kompaktiškesnis „P20“ yra su 5,8 colių ekranu. Abiejų šių pagrindinių flagmano modelių pirštų atspaudų skaitytuvas išliko priekinėje ekrano dalyje, tas pats skaitytuvas gali būti naudojamas ne tik įrenginio atrakinimui, bet ir pakeisti pagrindinius navigacijos mygtukus – ilgesnis šio mygtuko paspaudimas sugrąžins vartotoją namo, o perbraukimas į vieną ar kitą šoną arba grąžins vienu žingsniu atgal, arba parodys veikiančių programėlių sąrašą.

Standartinė visų naujų išmaniųjų telefonų pristatymo dalis – gyrimasis, kad kameros yra pačios geriausios. R.Yu šiuo požiūriu nebuvo originalus ir išsijuosęs gyrė „P20“ serijos fotografavimo galimybes. Geriausiai fotografuojantis tamsoje, geriausiai fiksuojantis asmenukes („P20“) asmenukių kameros raiška – net 24 MP, be to, patobulintas „odos tono“ retušavimo įrankis.

VIDEO: Huawei P20 Pro | See More

Anot R.Yu, kameros kokybę įrodė ir ekspertai „DxOmark“: „P20“ kamera buvo įvertinta 102 taškais (107 už fotografavimą, 97 už filmavimą). Artimiausias konkurentas – prieš kelias savaites pristatytas „Galaxy S9“ – atsilieka 3 taškais.

Maža to, „P20 Pro“ yra dar „kietesnis“ fototelefonas su trim kameromis: pagrindine 40 MP raiškos, telefoto 20 MP raiškos ir monochromine 12 MP kamera. Telefono jautrumas šviesai ISO siekia stulbinančius 102400 taškų. Palyginus su konkurentų fotografavimo rezultatais, „P20 Pro“ geba fiksuoti labai šviesų ir ryškų vaizdą net tokioje tamsoje, kai jau akys nelabai ką bemato, nekalbant apie geriausius konkurentų telefonus.

„P20 Pro“ pasiūlys ir iki šiol telefonuose neregėtą vaizdo priartinimą: 3x optinį, 5x hibridinį, 10x skaitmeninį.

Kai kuriuos fotografus sužavės ir „P20 Pro“ greitis: viena vertus, fotoaparato užsklanda suveikia greičiau nei bet kurio konkurento telefonų, antra, lazerinis fokusavimas, veikiantis iki 2,4 m. atstumo, yra toks greitas, kad net vėjyje besiblaškanti gėlelė niekada „nepabėga“ iš fokusavimo zonos, trečia – kadrą užfiksuoti galima per 0,3 s nuo telefono išsitraukimo iš kišenės (laikas nuo „miegančio“ ekrano iki kadro fiksavimo).

Taip pat „P20 Pro“ gebės filmuoti „Super Slow Motion“ režimu (960 kadrų per sekundę), tačiau tokio filmavimo raiška R.Yu nesigyrė, taigi, galima numanyti, kad ji nėra didesnė nei „Samsung Galaxy S9“ ir atsilieka nuo „Sony Xperia XZ2“.

R.Yu pristatė naują fotografams talkinančią dirbtinio intelekto technologiją: dirbtinio intelekto pagrindo vaido stabilizatorių – „Huawei AIS“, leidžiantį išlaikyti „aštrų“ kadrą, kuomet fiksuojamas net 6 sekundžių išlaikymo kadras laikant telefoną rankoje.

Naktinėje fotografijoje „P20 Pro“ yra tiek pranašesnis už konkurentų įrenginius, kad fotografuojant naktinį peizažą kinišku telefonu susidaro įspūdis, tarsi būtų fotografuojama nestiprioje prieblandoje, melsvoje šviesoje: aiškiai matomi ir kalnai, ir Paukščių takas. Tuo tarpu „Galaxy S9“ sugebėjo užfiksuoti tik kelis šviesesnius taškelius – pačias ryškiausias žvaigždes. Nei kalnų, nei medžių, nei horizonto linijos naujausio „Samsung“ telefono kadruose – nė ženklo. O palyginimo su „iPhone X“ kadru R.Yu net nerodė. „Nėra ten į ką žiūrėti. Paprastas tuščias, juodas stačiakampis“, – sakė jis.

V.Neverausko / 15min nuotr./„Huawei P20 Pro“ pristatymas
V.Neverausko / 15min nuotr./„Huawei P20 Pro“ pristatymas

„P20 Pro“ įvertinimas „DxOmark“ kataloge – 109 taškai. Visais 10 taškų daugiau, nei „Galaxy S9“!. Tokio pranašumo prieš konkurentus – 10 taškų šiame reitinge – joks kitas naujas telefonas, panašu, dar niekada nebuvo sugebėjęs „išspausti“.

Dar vienas arkliukas, ant kurio mėgsta joti „Huawei“, yra dirbtinis intelektas. šiemet R.Yu turėjo progą pasigirti, kad „P20“ su dirbtinio intelekto optimizuotais energijos sunaudojimo algoritmais sugeba nepertraukiamai rodyti vaizdo įrašus 16 valandų, o „P20 Pro“ – net 22 valandas.

Dirbtinis intelektas užsiims ir pokalbio garso išvalymu nuo vėjo keliamo triukšmo,

Naujieji „Huawei“ įrenginiai, anot R.Yu, priklausys pirmajai bangai įrenginių, kuriuose veiks operacinės sistemos „Android“ versija 8.1. O ši sistemos versija, anot „Google“ viceprezidento, yra greitesnė ir išmanesnė nei bet kada anksčiau. Ši versija palaiko mašininio mokymosi algoritmus programėlėse.

„P20“ serijos telefonuose atsiras ir ganėtinai pažangių papildytosios realybės palaikymo galimybių – jau dabar jas išnaudoja daugiau nei 50 skirtingų programėlių. Demonstracijos metu buvo parodyta, kaip galima iš visų pusių apžiūrėti „Porsche“ automobilį jo neturint – iš išorės ir vidaus, – kaitalioti automobilio spalvas ir netgi nusifotografuoti taip, tarsi stovėtumėte prie tikro automobilio, nors iš tikrųjų greta yra tiesiog tuščia vieta.

„P20“ serijos įrenginiai paveldėjo ir „Mate 10 Pro“ pavertimo pilnaverčiu kompiuteriu galimybę: tiesiog prijunkite telefoną prie televizoriaus atitinkamu laidu ir turėsite „Android“ kompiuterį, veikiantį kad ir 55 colių įstrižainės ekrane.

Maksimali duomenų siuntimosi sparta iš LTE tinklo „P20“ serijos telefonais yra iki 1,2 Gbps. Tiesa, tai yra tik teoriniai skaičiai – kol kas pasaulyje nėra tokią spartą pasiūlyti galinčių tinklų.

Skelbiama, kad Lietuvoje „P20“ kainuos 650 eurų, „P20 Pro“ – 850 eurų. Telefonus užsisakyti galima jau dabar, o pirkėjus jie pasieks balandžio 18 dieną. Užsisakiusieji įrenginius iš anksto dovanų gaus ir papildomą 360 laipsnių kampu filmuojančią kamerą.

„Dar vienas dalykas“

Na gerai, šis pristatymas savo svarba gal ir neprilygsta tam, ko paprastai tikimasi po šių žodžių, tačiau „Huawei“ ganėtinai netikėtai pristatė prabangų „Huawei Mate RS“ telefoną – jau trečią įrenginį, sukurtą bendradarbiaujant su „Porsche“ dizaineriais.

„Turbūt geriausias įrenginys, kurį galima įsigyti už pinigus“, – sakė telefoną pristatęs „Porsche“ atstovas. Galbūt ir galima sutikti – šiame telefone taip pat yra triguba kamerų sistema ir panašios charakteristikos, kaip „P20 Pro“ atveju, tačiau „Porsche“ dizaineriai šiam įrenginiui suteikė papildomo elegantiškumo.

Elegantiškumo pojūtį suteikia aštuoni „užlenkti“ stikliniai kampai ir į „Samsung Galaxy S9“ panašios ekraną ribojančios juostelės. Nuolatinės atminties kiekis šiuose telefonuose bus arba 256, arba 512 GB.

O štai ir staigmena: „Mate RS“ telefone pirštų atspaudo skaitytuvas yra ne tik ant nugarėlės, bet ir tiesiai ekrane.

Prabangieji „Porsche Design“ telefonai kainuos taip pat prabangiai – 1695 eurus už modelį su mažesniu atminties kiekiu ir 2095 už įrenginį su 512 GB vidinės atminties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai