Sportas gyvai

„HUAWEI Pura 70 Pro“ – išlaikęs „P“ modelių tradicijas ir siūlantis daug naujovių

HUAWEI pristatė naują telefonų „HUAWEI Pura“ seriją. Tai gerai žinomų HUAWEI P serijos išmaniųjų telefonų įpėdiniai. Naująją seriją sudaro trys modeliai: „HUAWEI Pura 70“, „HUAWEI Pura 70 Pro“ ir „HUAWEI Pura 70 Ultra“. Šiame straipsnyje apžvelgsiu „HUAWEI Pura 70 Pro“ modelį, kurį trumpai apibūdinti galima taip: aukščiausios klasės fotografija, labai geras ekranas, didelis našumas, unikalus stilius.
„HUAWEI Pura 70 Pro“
„HUAWEI Pura 70 Pro“ / Gamintojo nuotr.

Šiais laikais vertinant įvairių bendrovių telefonus–flagmanus didžiausias dėmesys kreipiamas į fotografijos galimybes, ekraną, procesoriaus bei atminties dydį bei veikimo spartą, baterijos talpą, energijos poreikius, programinės įrangos darbą.

Vis didesnę reikšmę turi fotografija (telefonų pristatymuose jai skiriama vis daugiau dėmesio), tad gamintojai stengiasi savo telefonams suteikti tokių vaizdo užfiksavimo galimybių, kad naudotojams net nekiltų mintis: „gal reiktų įsigyti atskirą fotoaparatą?“.

Tobulinama optika, parenkami didesnio dydžio ir didesnės raiškos jutikliai ir labai daug dėmesio skiriama vaizdų apdorojimui, pasitelkiant dirbtinį intelektą. Vaizdų apdorojimas reikalauja našių procesorių, be to, viską norisi matyti dideliame, ryškiame, gerai spalvas atkuriančiame ekrane.

Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“
Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“

Dizaino idėjos sukasi aplink kamerą

Išmaniųjų telefonų dizainas jau seniai yra nusistovėjęs: priekyje – ekranas ir čia dizaineriai neturi daug galimybių pasireikšti, nebent palikti jo kraštus tiesius arba užapvalinti. Telefono „HUAWEI Pura 70 Pro“ ekrano kraštai užapvalinti, o tai sukuria įspūdį, kad priekinė dalis yra vientisas ekranas. Galima „pažaisti“ su telefonų šonais – juos sukurti tiesius ar užapvalintus.

„HUAWEI Pura 70 Pro“ metaliniai šonai – užapvalinti. Tačiau daugiausiai peno fantazijai yra nugarėlėje. Kalbu ne apie spalvas, dangtelio medžiagą ar faktūrą, kas dažniausiai pasislepia po apsauginiu telefono dėklu, bet apie kamerų bloką. Nors kamerų išdėstymas labai priklauso nuo techninių sprendimų, tačiau jį kuriant galima „išspausti“ kažką originalaus ir netikėto.

„HUAWEI Pura 70 Pro“ puikuojasi trikampio formos objektyvų bloku. Netikėta, originalu, kelia susidomėjimą. Tokią kamerų blokų formą HUAWEI įvardija kaip judesio į priekį simbolį. Jei atidžiau įsižiūrėsite į objektyvų detales, išvysite tikrą mechaninę pagrindinio objektyvo diafragmą.

„HUAWEI Pura 70 Pro“ yra didelis išmanusis telefonas (16,3 cm ilgio ir 7,5 cm pločio), sveriantis 220 g, tačiau jį patogu laikyti rankoje. Šio telefono atsparumas dulkėms ir drėgmei atitinka aukštą IP68 klasę – jis visiškai atsparus dulkėms, o jei kur nors braidant ežere iškris iš rankų į vandenį, jam nieko nenutiks.

Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“
Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“

Trys funkcionalūs „HUAWEI Pura 70 Pro“ kamerų moduliai

Telefonas „HUAWEI Pura 70 Pro“ turi tokius kamerų modulius:

  • itin šviesaus objektyvo (diafragma F1.4 – F4.0) pagrindinę kamerą, kurios sudėtinga optinė sistema vaizdą projektuoja dideliame 1/1,3 colio, 50 MP jutiklyje;
  • itin plataus kampo 12,5 MP kamerą (diafragma F2.2);
  • 48 MP teleobjektyvą, kuris naudojamas ir makrofotografijai (diafragma F2.1);
  • 13 MP priekinę („selfie“) kamerą.

Kaip matote, viskas kas reikalinga, niekas „nepritempta“ tik tam, kad objektyvų būtų kuo daugiau.

Pagrindinė kamera turi realią mechaninę diafragmą, reguliuojančią pro objektyvą praleidžiamos šviesos kiekį ir optinį stabilizatorių. Didelė jos skiriamoji geba, didelis jutiklis užtikrina itin aukštą detalumo lygį. Objektyvas labai šviesus – didžiausia jo diafragma F1.4. Daugelio gamintojų telefonai–flagmanai negali pasigirti nei tokiu dideliu jutikliu, nei tokio šviesumo objektyvu.

Teleobjektyvas pasižymi 3,5 karto optiniu priartinimu ir 10 kartų priartinimu naudojant DI apkarpymą. Suprantama, kad optinis priartinimas kokybės nekeičia, tačiau ir 10 kartų hibridinis priartinimas (optika + DI) išlaiko aukštą vaizdo kokybę.

Šis objektyvas taip pat turi optinį stabilizatorių, todėl net esant prastam apšvietimui priartintus vaizdus galima fotografuoti laikant telefoną rankoje – nuotraukos bus ryškios. Skaitmeninis 100 kartų priartinimas yra labiau duoklė madai, bet tam tikrose situacijose praverčia. Ši kamera naudojama ir makrofotografijai – smulkiems objektams užfiksuoti fotografuojant iš arti (5 cm atstumu).

Plačiakampę kamerą galima būtų pavadinti standartine, tiesiog atliekančią savo funkcijas.

Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“ daryta fotografija
Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“ daryta fotografija

Sparčiai judantys objektai – ne problema

Išskirtinio dėmesio verta „Ultra Speed Snapshot“ funkcija, sujungianti fotoaparato įrangos galimybes ir patentuotus DI programinės įrangos algoritmus. Ši funkcija padeda nufotografuoti labai greitai judančius objektus taip, kad jie gautųsi ryškūs. Fotografavimo metu derinami ilgos ir trumpos ekspozicijos metu jutiklyje užfiksuoti vaizdai. Trumpa ekspozicija fokusuoja judantį objektą, ilga – foną.

DI valdoma „XD Motion Engine“ technologija sujungia abu vaizdus taip, kad tiek judantis objektas, tiek fonas gaunasi ryškūs, kontrastingi. Jei turite augintinį, o jis labai judrus, daug laksto, šokinėja, tai turbūt žinote kaip sunku jį nufotografuoti judesyje – padarome dešimtis nuotraukų, bet visose pagrindinio aktoriaus vaizdas – neryškus.

Tiek su pagrindiniu objektyvu, tiek su teleobjektyvu veikianti „Ultra Speed Snapshot“ funkcija išsprendžia šią problemą. Daugeliu atveju DI apdoroja nuotraukas labai gerai.

Pagrindinis „HUAWEI Pura 70 Pro“ fotoaparatas ir teleobjektyvas (naudojant 3,5 kartų optinį priartinimą) gerai veikia įvairiomis fotografavimo sąlygomis – buvau patenkintas dinaminiu diapazonu, detalumu ir spalvų atkūrimu. Naktį fotoaparatas taip pat fotografuoja užtikrintai, vaizdas ryškus ir detalus net ir esant labai silpnam apšvietimui. Taip pat reiktų pagirti automatinio fokusavimo sistemos darbą.

Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“ daryta fotografija
Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“ daryta fotografija

Visi trys objektyvai gali filmuoti 4K raiška ir 60 kadrų per sekundę greičiu, ir vėlgi, norisi išskirti šaunų automatinį fokusavimą, kuris labai greitai ir tiksliai fokusuoja pagrindinį kadre esantį objektą, ir optinio stabilizavimo funkciją, kurios dėka nufilmuotas vaizdas „nešokinėja“.

Filmavimo metu, atitolinant ar pritraukiant vaizdą, objektyvai persijungia. HDR algoritmai „išlygina“ filmuojamą vaizdą, kad perėjimas nuo šviesių scenų prie tamsių ir atvirkščiai būtų sklandus.

„HUAWEI Pura 70 Pro“ turi labai jautrius mikrofonus, įrašančius detalų garsą, tad jei filmuosite miške ir tvirtai laikysite telefoną, kad neįsirašytų pirštų garsas, įraše girdėsite ir paukščių čiulbėjimą. Telefono garsiakalbiai skleidžia stiprų ir detalų garsą.

Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“ daryta fotografija
Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“ daryta fotografija

Ryškus, „greitas“ ir energiją taupantis „HUAWEI Pura 70 Pro“ ekranas

Telefono „HUAWEI Pura 70 Pro“ naujos kartos 6,8 colio „HUAWEI X-True“ OLED ekrano skiriamoji geba – 2844 x 1260 pikselių, pikselių tankis – 460 ppi. Ekranas ryškus, kontrastingas, „gyvas“ – tą gerai pajusite žiūrėdami filmus, žaisdami žaidimus, naršydami internete ar tiesiog dirbdami su kažkuria programėle.

Priklausomai nuo rodomo turinio, jo atnaujinimo dažnis gali keistis nuo 1 Hz iki 120 Hz. Tai leidžia taupyti baterijos resursus rodant nejudantį vaizdą, pavyzdžiui, skaitant tekstą arba žiūrint nuotrauką vaizdas yra statinis, tada dažnis persijungia į 1 Hz; žiūrint vaizdo įrašus ekranas greičiausiai atsinaujins 30 Hz dažniu; žaidžiant sudėtingą žaidimą ekranas gali atsinaujinti 120 Hz dažniu.

Žinoma, skirtumas tarp perjungiamų dažnių nepastebimas, nereikės jaudintis, kad strigs ar vėluos, be to 120 Hz atnaujinimo dažnis užtikrina sklandų vaizdų slinkimą braukiant pirštu.

Maksimalus ekrano ryškumas siekia 2500 nitų – ne pats aukščiausias tarp flagmanų, bet geras rodiklis – saulė jums netrukdys matyti vaizdą ekrane. Optinis pirštų atspaudų jutiklis yra ekrano apačioje, pirštų atspaudus atpažįsta greitai. Greitai suveikia ir mažiau saugi veido atpažinimo funkcija. Ekranas taip pat palaiko dinaminio vaizdo rodymo funkciją HDR, t.y. dar labiau padidinami kontrasto santykis ir spalvų erdvė, kad naudotojas galėtų mėgautis realistiškais ir natūraliais vaizdais.

Ekraną saugo itin atsparus smūgiams antros kartos „Kunlun Glass“ stiklas.

Pagirtina „HUAWEI Pura 70 Pro“ programinės ir techninės įrangos sąveika

Apžvalgose kalbant apie telefono našumą, paprastai pristatomi naudojamų procesorių modeliai. Taip daroma, kad galima būtų palyginti: šis flagmanas naudoja naujausios kartos X firmos, Y modelio procesorių, anas senesnės kartos modelį ir pan. HUAWEI atveju nėra ką lyginti, nes skirtingai nuo kitų telefonų gamintojų, kuriems procesorius tiekia lustų gamintojai, HUAWEI bendrovė pati gamina tiek pagrindinį, tiek grafikos procesorių. Jų pavadinimai net nenurodyti nei telefono pristatyme HUAWEI svetainėje, nei bendrovės pateiktose charakteristikose. Bet nemanau, kad eiliniam naudotojui ką nors reikštų užrašas „Kirin 9010“.

Privalumas ar trūkumas, kad HUAWEI gamina procesorius? Prisiminkime tuos laikus, kai sparčiai pradėjo plisti asmeniniai kompiuteriai. „Mac“ kompiuteriai dirbo be problemų, bet kompiuteriai su „Windows“ sistema per dieną „nulūždavo“ kelis kartus. Visi keikdavo „Windows“, tačiau problema buvo ne operacinė sistema, o jos ir „geležies“ nesuderinamumas.

„Apple“ bendrovė viską gamino pati: ir programinę įrangą, ir „geležį“, tačiau kompiuteriai su „Windows“ operacine sistema buvo komplektuojami su skirtingų gamintojų komponentais. HUAWEI nuėjo tuo patikimu keliu, kai programinės ir techninės telefono įrangos gamyba sutelkta vienose rankose.

Telefono „HUAWEI Pura 70 Pro“ pagrindinio ir grafikos procesoriaus pakanka visoms užduotims atlikti: nuo žaidimų iki sudėtingų kameros užfiksuotų vaizdų apdorojimo algoritmų. Bet svarbiausia, kad sumaniai optimizuota programinė įranga taupiau naudoja procesoriaus, o tuo pačiu ir baterijos resursus.

Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“ daryta fotografija
Gamintojo nuotr./„HUAWEI Pura 70 Pro“ daryta fotografija

Telefone „HUAWEI Pura 70 Pro“ įdiegta nauja, EMUI 14.2 operacinė sistema. Programinė įranga siūlo nemažai asmeninio pritaikymo galimybių, įvairių interaktyvių temų, naudojama akių ar gestų sekimo technologija. Intuityvus valdymas, daugybė įvairių funkcijų, bet dar kartą norėčiau pabrėžti, kad operacinė sistema kartu su procesoriumi veikia labai efektyviai: geriausi žaidimai, daug atidarytų skirtukų, daug paleistų programų nesukels jokių problemų.

„HUAWEI Pura 70 Pro“ telefone galima naudoti dvi „Nano–SIM“ korteles arba vieną „Nano–SIM“ ir vieną „eSIM“. Telefono operatyvioji atmintis – 12 GB, pastovioji – 512 GB. Nėra atminties kortelės lizdo, bet ar tikrai jo reikia?

Baterijos talpa ir įkrovimas

Telefonas „HUAWEI Pura 70 Pro“ turi gana įprastos 5050 mAh talpos bateriją. Bet svarbi ne tiek jos talpa, kiek energijos vartojimo optimizavimas, kuris šiame telefone išspręstas tikrai gerai. Greitos įkrovos galimybė džiugins kiekvieną naudotoją: telefono dėžutėje rasite 100 W galios USB kroviklį, telefonas palaiko iki 80 W bevielį įkrovimą. Galimas ir atvirkštinis įkrovimas, kai telefonas pats tampa energijos šaltiniu ir gali įkrauti laikrodį, ausines ir kt. Šiuo atveju bevielio įkrovimo galia – iki 20 W, naudojant USB laidą – iki 18 W.

Per 15 minučių 100 W kroviklis įkrauna 50 proc. baterijos, per 35 minutes – iki 95 proc. Tai nėra rekordas, bet tikrai geras rezultatas, įvertinus, kad baterijos resursų užtenka pakankamai ilgam laikui.

Vertinimas

Šio telefono įvertinimą parašiau pačioje įžangoje: aukščiausios klasės fotografija, labai geras ekranas, didelis našumas, unikalus stilius. Fotografavimo ir filmavimo galimybės yra išskirtinės – jus džiugins kokybiškos optikos ir didelio jutiklio fiksuojami vaizdai, DI pagalba fotografuojant ir filmuojant sudėtingesnius siužetus, gerai veikianti priekinė kamera su automatiniu fokusavimu. Geras ekranas, ilgai veikianti baterija, labai greitas jos įkrovimas, IP68 atsparumas dulkėms ir vandeniui – „HUAWEI Pura 70 Pro“ tiesiog kokybiškai vykdo visas funkcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius