Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indonezijoje dingusios moters kūnas aptiktas 6 metrų ilgio pitono skrandyje

Neseniai Indonezijoje moters kūnas buvo aptiktas didžiulio, 6,7 metrų ilgio pitono skrandyje.
Tinklinis pitonas
Tinklinis pitonas / 123RF.com nuotr.

Kaip praneša „CNN Indonesia“, 54 metų moteris, vardu Jahrah, spalio 23 d. dingo be žinios Džambi provincijoje Sumatros saloje. Šeima pranešė apie jos dingimą, kai tą vakarą ji negrįžo namo.

Paieškos grupei, kurioje buvo ir jos vyras, tą vakarą nepavyko jos rasti, nors ant žemės buvo rasti jos sandalai ir keli drabužiai, pranešė „The Guardian“.

Kitą dieną vietiniai gyventojai pastebėjo milžinišką pitoną, tykantį netoli tos vietos, kur buvo rasti numesti drabužiai. Anot BBC, liudininkai pasakojo, kad gyvatė turėjo įtartinai didelį pilvo iškilimą. Grupė kaimo gyventojų pitoną persekiojo ir užmušė, o perpjovę gyvatės pilvą viduje aptiko kūną, kuris buvo identifikuotas kaip dingusi moteris.

Indonezijoje veisiasi daugybė įvairių pitonų, įskaitant ir Malayopython reticulatus – ilgiausią pasaulyje gyvatę. Nors moterį prarijusi gyvatė nebuvo identifikuota, tikėtina, kad tai buvo tinklinis pitonas (Python reticulatus), atsižvelgiant į jos dydį.

Pasak Džordžijos valstijoje esančio Atlantos zoologijos sodo, tinkliniai pitonai gali užaugti iki 8,7 m ilgio ir sverti iki 145 kg. Kaip ir visi pitonai, jie grobį griebia dantimis, lėtai jį suspaudžia kūnu apsiviję, o tada visą praryja.

„Iš esmės jie gali būti tokie dideli, koks didelis yra jų grobis“, – BBC sakė Mary-Ruth Low, buvusi „Mandai Wildlife Group“ gamtosaugos ir mokslinių tyrimų pareigūnė

Yra žinoma, kad tinkliniai pitonai kartais praryja žmones. 2018 m. panašus išpuolis, kai pitonas prarijo moterį, pateko į tarptautines antraštes. Tačiau ekspertai teigia, kad tokie atvejai itin reti – nors pačios didžiausios gyvatės yra pakankamai didelės, kad prarytų žmogų, mes nesame lengvas grobis dėl savo plačių pečių, kurie gali įstrigti gyvatės gerklėje, rašo „Live Science“.

Dauguma suaugusių tinklinių pitonų minta paukščiais, laukinėmis kiaulėmis ir retkarčiais beždžionėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas