Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Inovacijų agentūra: iki 2030-ųjų į IRT sektorių bus investuojama per 260 mln. eurų

Iki 2030-ųjų į Lietuvos informacinių ir ryšių technologijų (IRT) verslą planuojama investuoti 260 mln. eurų, o jo sukuriamą pridėtinę vertę padidinti nuo 4,1 proc. iki 6,2 proc.
Technologijų ir inovacijų festivalis „LOGIN 2019“
Technologijų ir inovacijų festivalis „LOGIN 2019“ / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Tai nurodoma IRT ekosistemos dalyvių kartu su Inovacijų agentūros ekspertais išgrynintose sektoriaus kelrodžio rekomendacijose.

„Dar didesnis finansavimas numatytas bendrai inovacijų skatinimui, tad IRT srities verslai galės naudotis ir juo“, –  pranešime teigė ekonomikos ir inovacijų viceministrė Neringa Morozaitė-Rasmussen.

Atlikus Lietuvos IRT sektoriaus potencialo vertinimą nustatyta, kad didžiausią potencialą turi dirbtinio intelekto (DI) ir didžiųjų duomenų sritis.  

Inovacijų agentūros „ICT Lab“ skyriaus vadovas Martynas Survilas sako, kad Lietuvoje itin aktyviai kuriasi DI srities  startuoliai.

„DI sprendimus vystančios Lietuvos įmonės ES išsiskiria savo kuriamais produktais, o Lietuvos aukštojo mokslo įstaigose jau egzistuoja DI studijų programos, kurios ruošia šiai sričiai reikalingus specialistus. Be to, Lietuvoje kuriamas DI kompetencijų centras“, – pranešime sakė jis.

Kelrodyje pažymimas ir Lietuvos finansinių technologijų (FinTech) bei blokų grandinių (angl. – blockchain, šiam sektoriui priklauso kriptovaliutų, „NFT“ bendrovės) sektoriaus potencialas.

Inovacijų agentūros teigimu, IRT sektorius pagal privačias rizikos kapitalo fondų investicijas yra aktyviausias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas