Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„iPad“ prekės ženklo savininkai kinai iš „Apple“ reikalauja šimtų milijonų dolerių

Kinijoje įsikūrusi praeityje buvusi garsi, tačiau dabar ties bankroto riba atsidūrusi monitorių gamintoja „Proview“, neseniai pareiškė, kad yra teisėta „iPad“ prekinio ženklo savininkė. „Apple“ kinams už teisę į prekės ženklą siūlo 16 milijonų JAV dolerių, tačiau pastarieji nori daugiau – 400 mln. JAV dolerių.
Naujasis „iPad“
Naujasis „iPad“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Apple“ nori taikiai susitarti su „Proview“, mat kitu atveju jie negalės pradėti prekybos naujuoju „iPad“ Kinijoje, kurios rinką sudaro 1,3 mlrd. vartotojų. „Proview“ yra Kinijos kompanija, kurią palaiko šalies valdžia bei įstatymai, ypač – ginant savo intelektualinį bei materialinį turtą.

Kaip rašo „The Next Web“, Kinijos monitorių gamintoja griebiasi šiaudo: kompanijai gresia bankrotas, kreditoriai nori atsiimti skolas, tad tokio dydžio piniginė injekcija iš „Apple“ išspręstų beveik visas kompanijos problemas.

Tiesa, interneto apžvalgininkai stebisi, kad „Proview“ tik dabar susivokė kreiptis į teismą, nors kompanija su finansinėmis problemomis susidūrė jau seniau.

„Apple“ nenori prarasti ypač pelningo priėjimo prie didelės Kinijos rinkos, todėl kompromisas artimiausiu metu turėtų būti surastas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito